Flagga för Rhode Island

Flagga Rhode Island, Flagga Rhode Island
Bildförhållande:
5:4
Land:
Amerikas förenta stater (USA)
Stat:
Rhode Island

Bästsäljare från vår flaggbutik

Island Pin

Island Pin

2,50 €

Visa i butik
Island Schlüsselanhänger

Island Schlüsselanhänger

1,95 €

Visa i butik
Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

Rhode Islands flagga har en vit bakgrund och är nästan kvadratisk. I mitten syns ett gyllene ankare, som står för hopp. Under det, i en blå banner, finns delstatens motto "Hope". Runt ankaret finns 13 stjärnor som representerar de 13 grundande kolonierna.

Flaggan introducerades officiellt 1877 men modifierades 1897. Ursprungligen hade den fortfarande en gyllene frans runt kanterna. Rhode Island har fått sitt namn efter upptäcktsresanden Adrian Block, som namngav ön efter den grekiska ön Rhodos. Han kallade den "Roodt Eylandt", vilket betyder "röd ö".

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Rhode Island.

Detta är vad en AI säger om Rhode Island-flaggan
Flaggan för delstaten Rhode Island antogs 1897 och är en av de äldsta flaggorna i USA. Den är en symbol för delstatens självständighet och visar ett vitt ankare på en blå bakgrund. Ankaret är en symbol för delstatens maritima status. Flaggan är en symbol för frihet och tron på den amerikanska idén.
Detta är vad en AI vet om Rhode Island-flaggans historia
Rhode Islands flagga antogs 1897 och är en av de äldsta flaggorna i USA. Den består av en vit bakgrund på vilken ett rött kors med fyra guldstjärnor i hörnen avbildas. Den vita bakgrunden symboliserar hopp och tro, medan det röda korset representerar de amerikanska revolutionärerna. De fyra guldstjärnorna representerar de fyra delstaterna som grundade Rhode Island.
Så här beskriver en AI Rhode Island-flaggan
Flaggan för delstaten Rhode Island i landet Amerikas förenta stater består av en vit bakgrund med ett rött kors som täcker hela bakgrunden. I varje hörn av korset finns en gyllene sol, som också är en symbol för staten Rhode Island. Mellan solarna finns ett blått område med en vit stjärna, som är Rhode Islands vapensköld.

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.