Flagga för Arizona

Flagga Arizona, Flagga Arizona
Bildförhållande:
3:2
Land:
Amerikas förenta stater (USA)
Stat:
Arizona

Bästsäljare från vår flaggbutik

Arizona Aufnäher / Patch

Arizona Aufnäher / Patch

2,90 €

Visa i butik
Arizona Flagge 90x150 cm

Arizona Flagge 90x150 cm

9,90 €

Visa i butik
Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

Arizonas flagga är horisontellt delad i två halvor. Den nedre delen av flaggan är blå och den övre delen har sju röda och sex gula strålar. I mitten av flaggan finns en femuddig stjärna i koppar. Strålarna representerar de tretton kolonier som grundade Amerikas förenta stater. De påminner också om de solnedgångar som Arizona är känt för. Det blå i den nedre delen symboliserar frihet. Stjärnan representerar kopparbrytning, eftersom Arizona är en av de största kopparproducenterna i USA.

Flaggan antogs officiellt den 17 februari 1917. Arizona fick sitt namn från två sammansatta ord, "Aleh" och "Zon". Tillsammans betyder de liten vår.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Arizona.

Detta är vad en AI säger om Arizona-flaggan
Flaggan för delstaten Arizona i landet Amerikas förenta stater (USA) innehåller en blå stjärnformad symbol på en röd bakgrund. Stjärnan representerar de 13 kolonier som förklarade USA:s självständighet. Den röda bakgrunden symboliserar de amerikanska revolutionärernas mod och tapperhet. I det övre högra hörnet av flaggan finns ett gyllene solhjul som symboliserar solen på den västra himlen.
Detta är vad en AI vet om Arizona-flaggans historia
Arizonas statsflagga antogs officiellt 1917. Den består av ett rött och ett blått fält som åtskiljs av ett gyllene solhjul i mitten. På det blå fältet finns 13 gyllene stjärnor som symboliserar USA:s 13 kolonier. Det gyllene solhjulet står för solen som skiner så ofta i Arizona.
Så här beskriver en AI Arizona-flaggan
Flaggan för staten Arizona i landet Amerikas förenta stater består av en mörkblå bakgrund med en gyllene sol med 13 strålar. I mitten av flaggan finns en röd, femuddig stjärnbanner omgiven av en gyllene ring. Ringen innehåller orden "Eureka" och "Ditat Deus" i latinsk skrift. Flaggans övre och undre kant är vardera kantade med ett gyllene band.

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.