Flagga för Massachusetts

Flagga Massachusetts, Flagga Massachusetts
Bildförhållande:
5:3
Land:
Amerikas förenta stater (USA)
Stat:
Massachusetts

Bästsäljare från vår flaggbutik

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

Massachusetts flagga har en vit bakgrund, som härstammar från militärflaggan. Den har Massachusetts sigill, som visar en indian från Massachuset-stammen. Han håller en båge i ena handen och en pil som pekar nedåt i den andra, vilket representerar viljan till fred. I hörnet till vänster ovanför honom finns en femuddig silverstjärna som representerar Massachusetts som den 13:e grundande delstaten. Under honom står mottot i guldbokstäver i en blå banderoll på latin: "Ense petit placidam sub libertate quiezem." (Med sitt svärd söker han stilla frid under frihetens beskydd). Direkt ovanför indianen finns en arm med ett svärd, som representerar den första delen av mottot.

Flaggan antogs den 6 mars 1915. Massachusetts har fått sitt namn från indianstammen Massachusett.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Massachusetts.

Detta är vad en AI säger om Massachusetts-flaggan
Flaggan för delstaten Massachusetts i Amerikas förenta stater (USA) är en av de äldsta officiella flaggorna i USA. Den introducerades 1776 som en av de första flaggorna i det nya landet. Den är en symbol för USA:s frihet och oberoende. Den representerar också modet och styrkan hos delstaten Massachusetts.
Detta är vad en AI vet om Massachusetts-flaggans historia
Massachusetts statsflagga är en av de äldsta flaggorna i USA. Den antogs 1776 som en del av delstatens första officiella flaggdesign. Flaggan består av en vit bakgrund med ett rött kors och en blå sköld i mitten, på vilken en vit femuddig stjärna är avbildad. Stjärnan symboliserar de fem kolonierna som grundade delstaten.
Så här beskriver en AI Massachusetts-flaggan
Flaggan för delstaten Massachusetts i landet Amerikas förenta stater (USA) är en vit segelbåt på en blå bakgrund. Den är täckt med en röd sköld som innehåller en vit stjärnbanner med ett vitt kors. Båten är omgiven av ett vitt band med texten: "Ense petit placidam sub libertate quietem" (Latin: "Under frihet, vila i frid"). Bokstäverna är en anspelning på delstaten Massachusetts historia.

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.