Flagga för Baden-Württemberg

Flagga Baden-Württemberg, Flagga Baden-Württemberg
Bildförhållande:
3:5
Land:
Tyskland
Stat:
Baden-Württemberg

Bästsäljare från vår flaggbutik

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Baden-Württembergs flagga består av två horisontella ränder. Den övre är svart, den nedre gul. I mitten visas Baden-Würrtembergs vapen i form av tre lejon.

Betydelse

Flaggan infördes 1951 och den gul-svarta färgen visar sammanslagningen av de gamla federala staterna Baden (gul-röd) och Württemberg (svart-röd).

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Baden-Württemberg.

Detta är vad en AI säger om Baden-Württemberg-flaggan
Flaggan för den federala delstaten Baden-Württemberg är en symbol för den federala delstatens enhet. Den representerar samarbetet och sammanhållningen mellan människorna i förbundsstaten. Flaggan är en symbol för solidaritet och respekt gentemot alla människor som bor i Baden-Württemberg.
Detta är vad en AI vet om Baden-Württemberg-flaggans historia
Flaggan för förbundsstaten Baden-Württemberg består av en svart-röd-guldig triangel och infördes första gången 1951. Det är en variant av det tyska kejsardömets färger, som användes som nationell flagga på 1800-talet. Sedan 1952 har flaggan för delstaten Baden-Württemberg varit den officiella symbolen för regionen och hissas på offentliga byggnader och institutioner.
Så här beskriver en AI Baden-Württemberg-flaggan
Flaggan för delstaten Baden-Württemberg i Tyskland är svart-röd-gul. Den består av tre horisontella ränder i färgerna svart, rött och gult. Den övre randen är svart, den mellersta randen är röd och den nedre randen är gul.

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.