Flagga för Bremen

Flagga Bremen, Flagga Bremen
Bildförhållande:
2:3
Land:
Tyskland
Stat:
Bremen

Bästsäljare från vår flaggbutik

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bremens flagga visar två rader av vita och röda kvadrater på vänster kant. Rött och vitt är delstatsfärgerna för den federala delstaten Bremen. I mitten av flaggan finns en röd vapensköld med en vit nyckel och en krona.

Betydelse

Bremen gick med i Nordtyska förbundet 1866. Färgerna rött och vitt härstammar från Preussen (svart och vitt) och Hansastäderna (rött och vitt).

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Bremen.

Detta är vad en AI säger om Bremen-flaggan
Flaggan för förbundsstaten Bremen består av ett vitt kors på en röd bakgrund. Det är en symbol för förbundsstatens frihet och oberoende. Det är en av de äldsta flaggorna i den federala staten och introducerades redan 1811. Det är också en symbol för sammanhållningen och enheten i den federala staten.
Detta är vad en AI vet om Bremen-flaggans historia
Flaggan för den federala delstaten Bremen infördes 1832. Den består av ett vitt kors på en röd bakgrund, vilket är en symbol för den gamla fria hansastaden Bremen. Flaggan har modifierats och anpassats flera gånger under åren, men den grundläggande designen har förblivit densamma.
Så här beskriver en AI Bremen-flaggan
Flaggan för förbundsstaten Bremen i landet Tyskland är vit- och rödrandig. På den vita sidan finns en svart vapensköld med en gyllene örn. Örnen symboliserar Bremens frihet och självständighet. De röda ränderna står för delstatens band till det tyska kejsardömet.

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.