Flagga för Eritrea

Flagga Eritrea, Flagga Eritrea
Bildförhållande:
1:2
Vexillologisk symbol:
Nationalflagga på land och till sjöss
Land:
Eritrea
Kapital:
Asmara
Storlek:
124.000 km²
Befolkning:
4.447.307
Kontinent:
Afrika
Språk:
Semitiska språk: Tigrinya, Tigre, Arabiska - Hashemitiska språk: Saho, Bilen, Afar, Gewa - Nilotiska språk: Nara, Kunama
Valuta:
Nakfa (ERN)
Flaggan antogs den:
04.12.1995

Lyssna på hymnen

Bästsäljare från vår flaggbutik

Eritrea Tischflagge 10x15 cm

Eritrea Tischflagge 10x15 cm

4,99 €

Visa i butik
Eritrea Flagge 90x150 cm

Eritrea Flagge 90x150 cm

9,90 €

Visa i butik
Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

Eritreas flagga antogs officiellt den 24 maj 1993. Den har sitt ursprung i flaggan för Eritreanska befrielsefronten (EPLF), som grundades 1970. Dess flagga hade en gul stjärna istället för den gula olivgrenen och den gula olivkransen. Den utvecklades från det autonoma Eritreas flagga, som användes mellan 1952 och 1959.

Eritreas flagga är uppdelad i tre sektioner. I mitten en likbent triangel i rött med basen på polsidan, ovanför en rätvinklig grön triangel, nedanför en rätvinklig blå triangel. I den röda triangeln en gul olivkvist med en olivkrans i samma färg. Rött står för det blod som spillts i kampen för frihet, blått för havets rikedomar, grönt för jordbruk och fruktbarhet. Olivkransen med olivgrenen är en bild av FN:s jordglob. Eritrea har FN att tacka för sitt politiska erkännande.

Text med tillstånd av Flaggenlexikon.de

Röd liksidig triangel (på sidan om flaggstången) som genomtränger två trianglar till höger; den övre av dessa är grön, den undre blå; ett gyllene majskolv omger en gyllene olivkvist som är fäst vid stångsidan av den röda triangeln.

Anthem

Kompositör: Isaac Abraham Meharezgi, Aron Tekle Tesfatsion Textförfattare: Solomon Tsehaye Beraki

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Eritrea.

Detta är vad en AI säger om Eritrea-flaggan
Eritreas nationella flagga antogs och användes officiellt den 24 maj 1993. Den är en symbol för landets självständighet och representerar de fyra grupper som utgör staten: Tigrinya, Kunama, Afar och Saho. Flaggan består av en grön mittremsa, som representerar jordbruket, flankerad av två breda röda ränder, som symboliserar krigarnas blodförlust under självständighetskriget.
Detta är vad en AI vet om Eritrea-flaggans historia
Eritreas första flagga introducerades 1952, när regionen blev ett autonomt territorium i det etiopiska imperiet. Efter självständigheten 1993 infördes en ny flagga som består av en röd bakgrund och en grön ram med statens emblem. Flaggan är en kombination av färgerna hos Afar, Tigrinya och Kunama, de tre största etniska grupperna i Eritrea.
Så här beskriver en AI Eritrea-flaggan
Eritreas flagga är en horisontell trikolor med tre lika breda ränder i rött, blått och grönt. Den övre randen är röd, den mellersta blå och den nedre grön. I mitten finns ett gyllene emblem som representerar en stigande sol. Under emblemet finns en grön triangel som symboliserar landets frihet och oberoende. Flaggan är vördad som en symbol för den eritreanska nationens stolthet.

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.