Flagga för Delaware

Flagga Delaware, Flagga Delaware
Bildförhållande:
4:3
Land:
Amerikas förenta stater (USA)
Stat:
Delaware

Bästsäljare från vår flaggbutik

Delaware Tischflagge 10x15 cm

Delaware Tischflagge 10x15 cm

4,99 €

Visa i butik
Delaware Aufnäher / Patch

Delaware Aufnäher / Patch

2,90 €

Visa i butik
Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

Delawares flagga är ljusblå med en ockrafärgad diamant i mitten. Färgerna ska påminna om uniformerna som soldaterna bar under självständighetskriget. I rombens mitt finns Delawares sigill, på vilket man kan se en sköld. Skölden visar horisontella ränder i färgerna blått, grönt och vitt, på vilka en oxe är avbildad. I den övre delen av skölden finns en majskolv och en vetegåva, de står för jordbruk. I den övre delen av romben finns en segelbåt som står för handel. Till vänster om skölden står en bonde och till höger en soldat. Direkt under dem finns en vit banderoll med statens motto, som lyder "Liberty and Independence". På tyska betyder det frihet och oberoende. Nedanför diamanten står det med vita versaler "December 7, 1787", vilket representerar den dag då Delaware blev den första delstaten som ratificerade den amerikanska konstitutionen.

Den 24 juli 1913 antogs Delawares flagga officiellt. Delaware har fått sitt namn från Sir Thomas West, den förste guvernören i Virginia. Delaware används också för floden, landet och indianerna.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Delaware.

Detta är vad en AI säger om Delaware-flaggan
Delawares flagga är den äldsta flaggan i USA och antogs den 28 juli 1787. Det är det enda statsemblemet som inte visas på en flagga, utan på ett blått fält. Delawares flagga är också känd som "Diamond State Flag" och har använts sedan 1800-talet. Flaggan är en symbol för delstatens historia, kultur och patriotism.
Detta är vad en AI vet om Delaware-flaggans historia
Delawares statsflagga är en av de äldsta flaggorna i USA. Den antogs officiellt 1777 som delstatens första flagga. Flaggan består av en mörkblå bakgrund med en upprättstående vit diamantkrans. Diamantkransen är omgiven av en vit cirkel i vilken ett rött lejon syns. Lejonet symboliserar Delawares mod och lojalitet.
Så här beskriver en AI Delaware-flaggan
Flaggan för delstaten Delaware i landet Amerikas förenta stater (USA) är en svart duk med ett blått kors mot en vit bakgrund. I vart och ett av korsets fyra hörn finns tre gyllene majskolvar. I mitten av korset finns en blå sköld med delstatens namn. Delawares flagga är dessutom dekorerad med ett vitt band med orden "Liberty and Independence".

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.