Flagga för Washington

Flagga Washington, Flagga Washington
Bildförhållande:
3:2
Land:
Amerikas förenta stater (USA)
Stat:
Washington

Bästsäljare från vår flaggbutik

Washington Aufnäher / Patch

Washington Aufnäher / Patch

2,90 €

Visa i butik
Washington Tischflagge 10x15 cm

Washington Tischflagge 10x15 cm

4,99 €

Visa i butik
Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

Washingtons flagga har en mörkgrön bakgrund och i mitten finns delstatens sigill. På sigillet finns bysten av USA:s förre president George Washington. Han är USA:s förste president och tjänstgjorde från 1789 till 1797. Sigillet har en gul kant med texten "THE SEAL OF THE STATE WASHINGTON 1889". 1889 står där eftersom sigillet är från det året.

Flaggan infördes 1923. Territoriet fick sitt namn 1853 för att hedra George Washington.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Washington.

Detta är vad en AI säger om Washington-flaggan
Washingtons statsflagga antogs officiellt 1923. Den designades av en konstnär vid namn Charles Talcott och består av en grön bakgrund med en vit stjärna i mitten. Stjärnan symboliserar de 13 ursprungliga kolonierna i USA. Flaggan är en symbol för patriotism och enighet i delstaten Washington. Den gröna bakgrunden symboliserar delstatens skönhet.
Detta är vad en AI vet om Washington-flaggans historia
Flaggan för delstaten Washington i landet Amerikas förenta stater (USA) introducerades 1923. Den består av en vit stjärna på en djupblå bakgrund. Stjärnan är en hänvisning till statens första flagga, antagen i 1879, som innehöll en vit bild av en pionjär. Washingtons statsflagga är också känd som "The Evergreen State Flag" och symboliserar delstatens skönhet och mångfald.
Så här beskriver en AI Washington-flaggan
Flaggan för delstaten Washington i landet Amerikas förenta stater (USA) är en djupblå fyrkant med en grön femuddig stjärna i mitten. Stjärnan symboliserar statens unika position som den enda staten som ligger på både Stillahavskusten och den kanadensiska gränsen. Flaggans bakgrund är uppdelad i fyra rutor, var och en representerar en annan nyans av blått, som påminner om havet.

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.