Flagga för Oklahoma

Flagga Oklahoma, Flagga Oklahoma
Bildförhållande:
3:2
Land:
Amerikas förenta stater (USA)
Stat:
Oklahoma

Bästsäljare från vår flaggbutik

Oklahoma Flagge 90x150 cm

Oklahoma Flagge 90x150 cm

9,90 €

Visa i butik
Oklahoma Aufnäher / Patch

Oklahoma Aufnäher / Patch

2,90 €

Visa i butik
Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

Oklahomas flagga har en blå bakgrund, som påminner om uniformen hos Choctaw-indianernas soldater. Indianernas buffelsköld avbildas i mitten. På skölden finns en fredspipa och en palmkvist. Sju örnfjädrar hänger ner från buffelskölden. Direkt under skölden finns namnet Oklahoma i vita stora bokstäver.

Flaggan antogs 1925. Namnet Oklahoma kommer från den amerikanske missionären Allen Wright, som kombinerade de två orden "ukla" (person) och "hum" (hum). I sitt sammanhang betyder det då något i stil med "röd person". Oklahoma har den största indiska befolkningen jämfört med någon annan delstat i USA.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Oklahoma.

Detta är vad en AI säger om Oklahoma-flaggan
Flaggan för delstaten Oklahoma i landet Amerikas förenta stater är en unik flagga som är en symbol för delstatens historia och patriotism. Den består av ett blått fält med en vit stjärna och ett rött kors i mitten. Stjärnan symboliserar de indianer som bebodde landet innan det blev delstaten Oklahoma. Det röda korset symboliserar USA:s flagga och den blå färgen står för lojalitet och tillhörighet till USA. Flaggan introducerades 1925 och har sedan dess varit en symbol för delstaten Oklahoma.
Detta är vad en AI vet om Oklahoma-flaggans historia
Flaggan för delstaten Oklahoma i landet Amerikas förenta stater antogs 1925. Den består av ett blått fält med en vit cirkel som innehåller de vita stjärnorna i USA: s flagga. I mitten finns ett rött kors, som hänvisar till indianstammen Choctaw som en gång bebodde området. Färgerna blått, vitt och rött symboliserar de unionsstater som utgör Oklahoma.
Så här beskriver en AI Oklahoma-flaggan
Flaggan för staten Oklahoma i landet Amerikas förenta stater (USA) är en klassisk rektangulär flagga. Den består av en blå bakgrund med ett vitt, krökt kors emblazoned i mitten av flaggan. På korset finns fem gyllene stjärnor, som symboliserar de fem nationerna av de indiska stammarna i staten Oklahoma. Flaggans övre och nedre kant har var sin röd rand, som symboliserar färgen på krigarnas blod.

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.