Flagga för Alaska

Flagga Alaska, Flagga Alaska
Bildförhållande:
3:2
Land:
Amerikas förenta stater (USA)
Stat:
Alaska

Bästsäljare från vår flaggbutik

Alabama Aufnäher / Patch

Alabama Aufnäher / Patch

2,90 €

Visa i butik
Alaska Aufnäher / Patch

Alaska Aufnäher / Patch

2,90 €

Visa i butik
Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

Alaskas flagga har en blå bakgrund med åtta gyllene stjärnor. Det blå representerar havet, himlen, bergssjöarna och vildblommorna i Alaska. De sju stjärnorna representerar konstellationen "Big Dipper". Den åttonde stjärnan representerar polstjärnan. Stjärnornas guld symboliserar de rikedomar som finns gömda i Alaskas berg och floder.

USA förvärvade Alaska från det ryska imperiet 1867. Alaska blev USA:s 49:e delstat den 3 januari 1959. Namnet härstammar från ordet "Alyeska", som betyder stort land. Ordet "Alaska" användes redan av de tidigare ryska och brittiska upptäcktsresande.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Alaska.

Detta är vad en AI säger om Alaska-flaggan
Flaggan för delstaten Alaska i landet Amerikas förenta stater (USA) antogs den 27 maj 1927. Den är en av USA:s arton officiella flaggor. Flaggan består av åtta gyllene stjärnor arrangerade på en blå bakgrund. De gyllene stjärnorna representerar de åtta grevskapen i Alaska. Det blå fältet symboliserar landets oändliga vidder.
Detta är vad en AI vet om Alaska-flaggans historia
Alaska fick sin första flagga den 27 januari 1927, när det blev USA:s 49:e delstat. Flaggan består av åtta guldfärgade stjärnor på en blå bakgrund. Stjärnorna representerar de åtta stadsdelarna i Alaska och färgerna symboliserar den blå himlen och den gyllene solen som är så karakteristiska för landet.
Så här beskriver en AI Alaska-flaggan
Flaggan för delstaten Alaska i landet Amerikas förenta stater (USA) är en blå hexagon med åtta gyllene stjärnor. I mitten finns en stor gyllene stjärna som representerar stjärnorna i den norra konstellationen. Hexagonens övre och nedre kanter har ett vitt band som föreställer ett gyllene pärlband. Flaggan är en symbol för delstaten Alaskas skönhet, rikedom och mångfald.

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.