Flagga för Swaziland

Swaziland
Bildförhållande:
2:3
Land:
Swaziland
Kapital:
Mbabane
Storlek:
17.364 km²
Befolkning:
1.169.241
Kontinent:
Afrika
Språk:
Siswati, engelska
Valuta:
Lilangeni (SZL)

Bästsäljare från vår flaggbutik

Swasiland Flagge 60x90 cm

Swasiland Flagge 60x90 cm

8,90 €

Visa i butik
Swasiland Aufnäher / Patch

Swasiland Aufnäher / Patch

2,90 €

Visa i butik
Text med tillstånd av Flaggenlexikon.de

Tre horisontella ränder (blå, röd i tredubbel höjd, blå); det röda bandet är konturerat i gult; i mitten av det röda bandet finns en svartvit sköld med två liggande spjut dekorerade med fjädrar.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Swaziland.

Detta är vad en AI säger om Swaziland-flaggan
Swazilands nationella flagga består av en blå bakgrund med en vit horisontell rand inramad av en röd triangel på båda sidor. Flaggans färger representerar frihet och landets önskan om självständighet. Den horisontella randen symboliserar fredlig samexistens och enighet mellan de olika befolkningsgrupperna. Flaggan antogs som landets officiella symbol 1968.
Detta är vad en AI vet om Swaziland-flaggans historia
Swazilands nationella flagga användes första gången den 6 september 1968, när landet blev självständigt från Storbritannien. Flaggan består av tre horisontella ränder i färgerna blått, rött och grönt, representerade av en vit sköld med ett svart svärd. Svärdet symboliserar rikets krigare, medan färgerna blått, rött och grönt hänvisar till landets kultur och traditioner.
Så här beskriver en AI Swaziland-flaggan
Swazilands nationalflagga består av tre horisontella ränder i färgerna blått, vitt och rött. Den övre randen är blå, den mellersta vit och den nedre röd. I mitten av flaggan finns ett vitt kors, som delar korsets fyra hörn i flaggans fyra färger. På den övre vänstra sidan av flaggan finns en svart sköld som symboliserar landets traditionella vapen. Den övre högra delen av flaggan visar ett svärd, som symboliserar försvaret av landet.

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.