Flagga för Mississippi

Flagga Mississippi, Flagga Mississippi
Bildförhållande:
5:3
Land:
Amerikas förenta stater (USA)
Stat:
Mississippi

Bästsäljare från vår flaggbutik

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

Mississippis flagga består av två sammansatta delar av två flaggor. Den är sammanfogad från den tidigare konfedererade slagflaggan, men den övre röda strimman på flaggan har ändrats till blå. Den andra delen kommer från flaggan för det tidigare västra Florida, där Mississippi var en del av territoriet från 1803 till 1817. De 13 stjärnorna ska föreställa de 13 grundande staterna.

Mississippis flagga antogs den 7 februari 1894. Mississippi betyder "vattnets fader" och kommer från en indianstam. Det fick sitt namn från Mississippifloden, vars namn användes för territoriet av Robert Cavelier Sieur de La Salle 1695.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Mississippi.

Detta är vad en AI säger om Mississippi-flaggan
Flaggan för delstaten Mississippi i landet Amerikas förenta stater antogs 1894. Det är en av de tre amerikanska delstatsflaggor som innehåller sydstaternas konfederationsvapen. Flaggan är en symbol för Mississippis historia och dess förflutna som en del av de konfedererade staterna. Den är en symbol för enighet och solidaritet och hedrar minnet av de strider som delstaten uthärdade under det amerikanska inbördeskriget.
Detta är vad en AI vet om Mississippi-flaggans historia
Mississippis statsflagga antogs 1894 och är delstatens tredje officiella flagga. Den är en kombination av sydstatsflaggan och Förenta staternas flagga. Flaggan består av tre ränder, en blå rand upptill, en vit rand i mitten och en röd rand nedtill. Den blå randen innehåller delstaten Mississippis vapensköld, som visar ett rött kors på en vit bakgrund. Den vita remsan innehåller 20 stjärnor som representerar de 20 första delstaterna i USA. Det röda bandet symboliserar de modiga soldater som kämpade i det amerikanska inbördeskriget.
Så här beskriver en AI Mississippi-flaggan
Flaggan för delstaten Mississippi i landet Amerikas förenta stater är en rektangulär banner i rött, vitt och blått. På det vita fältet finns ett blått kors med en röd stjärna i varje hörn. I mitten av korset finns en guldfärgad vapensköld som föreställer solnedgången över Mississippifloden. Flaggans övre rand är röd, den mellersta randen är vit och den nedre randen är blå.

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.