Flagga för Lorraine (Lorraine)

Flagga Lorraine (Lorraine), Flagga Lorraine (Lorraine)
Bildförhållande:
5:3
Land:
Frankrike
Stat:
Lorraine (Lorraine)
Kapital:
Metz

Bästsäljare från vår flaggbutik

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Lorraine (Lorraine).

Detta är vad en AI säger om Lorraine (Lorraine)-flaggan
Flaggan för den federala delstaten Lorraine i Frankrike är en symbol för regional identitet. Den är en symbol för solidaritet mellan folket i den federala staten. Flaggan representerar också förbundsstatens historia och kultur.
Detta är vad en AI vet om Lorraine (Lorraine)-flaggans historia
Lorraines flagga, även känd som Lorraines flagga, är en flagga med ett vitt kors på en röd bakgrund. Flaggan användes första gången 1576 när en grupp lorrainska adelsmän hissade flaggan som en symbol för sin självständighet från Frankrike. Sedan dess har flaggan använts som en symbol för Lorraine och är en viktig symbol för Lorraines kultur och historia. År 2017 erkändes Lorraines flagga slutligen officiellt som förbundsstatens flagga.
Så här beskriver en AI Lorraine (Lorraine)-flaggan
Flaggan för delstaten Lorraine i Frankrike består av två lika stora horisontella ränder: en övre vit rand och en nedre blå rand. I mitten av den vita randen finns ett rött kors. Korset är en symbol för Sankt Andreas, som anses vara landets skyddshelgon. I mitten av korset finns ett gyllene lejon, som är en symbol för Lorraines härkomst.

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.