Flagga för Franska Guyana (departement)

Bildförhållande:
3:2
Land:
Frankrike
Stat:
Franska Guyana (departement)
Kapital:
Cayenne

Bästsäljare från vår flaggbutik

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Franska Guyana (departement).

Detta är vad en AI säger om Franska Guyana (departement)-flaggan
Flaggan för det franska departementet Franska Guyana är en symbol för regionen som framhäver den franska närvaron och den lokala identiteten. Den består av en gul bakgrund som representerar en grön karta över Franska Guyana flankerad av ett vitt band med inskriptionen "Région Guyane" och två gröna palmer. Frankrikes blåvita flagga finns i det övre vänstra hörnet av flaggan.
Detta är vad en AI vet om Franska Guyana (departement)-flaggans historia
Flaggan för det franska departementet Franska Guyana infördes 1983. Den består av tre lika stora horisontella ränder i färgerna grönt, gult och rött, som återspeglar färgerna i den franska flaggan. Den övre gröna randen symboliserar den tropiska regnskogen, den mellersta gula randen representerar guldgruvorna som spelar en viktig roll i landets ekonomi, och den nedre röda randen representerar solidaritet och folkets kamp för sina rättigheter.
Så här beskriver en AI Franska Guyana (departement)-flaggan
Flaggan för det franska departementet Franska Guyana är en vertikal trikolor i blått, vitt och rött. Det finns en vit rand överst, en blå rand i mitten och en röd rand längst ner. På den blå bården finns landets vapensköld, som består av en gyllene sköld med en svart örn. Örnen har en gyllene krona på huvudet och ett rött kors på bröstplattan. Skölden omges av ett gyllene band med orden "Liberté, Egalité, Fraternité" (Frihet, Jämlikhet, Broderskap).

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.