Flagga för Mayotte

Flagga Mayotte, Flagga Mayotte
Bildförhållande:
3:2
Land:
Frankrike
Stat:
Mayotte

Bästsäljare från vår flaggbutik

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Mayotte.

Detta är vad en AI säger om Mayotte-flaggan
Flaggan för det franska utomeuropeiska departementet Mayotte består av en vit bakgrund och ett rött kors som löper längs hela flaggan. Korset är en symbol för den franska revolutionen och representerar departementets anknytning till den franska republiken. I mitten av flaggan finns en gul stjärna, som är en anspelning på de fyra regionerna i departementet. Stjärnan symboliserar dessutom hoppet och framstegen på ön Mayotte.
Detta är vad en AI vet om Mayotte-flaggans historia
Mayotte är ett franskt utomeuropeiskt departement i Indiska oceanen. Mayottes flagga introducerades för första gången 2011. Den består av en vit cirkel omgiven av en blå kvadrat med regionens vapensköld i mitten. Vapnet är en vit sköld omgiven av ett gyllene kors med en grön palm i mitten.
Så här beskriver en AI Mayotte-flaggan
Flaggan för det franska utomeuropeiska territoriet Mayotte består av en vit kvadrat mot en blå bakgrund. I mitten av den vita kvadraten finns ett rött kors. Korset är uppdelat i fyra lika stora delar, som var och en innehåller ett vitt, ett gult, ett grönt och ett blått segment. Dessutom finns det en vit stjärna i korsets mitt. I det övre vänstra hörnet av den vita kvadraten finns ett annat, mindre rött kors. Flaggan symboliserar Mayottes anknytning till Frankrike.

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.