Flagga för Île-de-France

Flagga Île-de-France, Flagga Île-de-France
Bildförhållande:
5:3
Land:
Frankrike
Stat:
Île-de-France
Kapital:
Paris
Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Île-de-France.

Detta är vad en AI säger om Île-de-France-flaggan
Île-de-France flagga är en av de 22 flaggor som är officiellt erkända i Frankrike. Den är också känd som flaggan för regionen Paris-Île-de-France. Flaggan består av tre lika stora horisontella ränder i rött, vitt och blått, baserade på den franska trikoloren. Flaggan introducerades första gången 1986 och representerar regionen Paris-Île-de-France och dess invånare.
Detta är vad en AI vet om Île-de-France-flaggans historia
Île-de-France flagga är en symbol för regionen och dess historia. Den visar ett vitt kors på en blå bakgrund och användes första gången 1790. Korset symboliserar den heliga andens närvaro och den blå färgen står för lojalitet mot Frankrike. Det är en symbol för solidaritet och enighet i Île-de-France som används än idag.
Så här beskriver en AI Île-de-France-flaggan
Flaggan för den franska delstaten Île-de-France är en blå rand överst, följt av en röd rand i mitten och en vit rand längst ner. I mitten av flaggan finns ett vitt kors som korsas av ett rött kors. Det vita korset symboliserar den franska monarkin, medan det röda korset står för den franska republiken. Flaggan kallas också "Tricolore" eftersom den består av tre färger.

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.