Flagga för Ghana

Flagga Ghana, Flagga Ghana
Bildförhållande:
2:3
Vexillologisk symbol:
Nationell flagga på land och tjänsteflagga till sjöss
Land:
Ghana
Kapital:
Accra
Storlek:
238.537 km²
Befolkning:
20.757.032
Kontinent:
Afrika
Språk:
Officiellt språk: engelska; även akan-språk (inklusive twi, fanti), ewe, ga, haussa och cirka 40 andra språk och dialekter.
Valuta:
Cedi (GHC)
Flaggan antogs den:
27.02.1966

Lyssna på hymnen

Bästsäljare från vår flaggbutik

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Tre lika stora horisontella ränder (röd, gul, grön); på den gula randen finns en stor svart femuddig stjärna.

Anthem

Kompositör: Philip Gbeho Textförfattare: unbekannt

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Ghana.

Detta är vad en AI säger om Ghana-flaggan
Ghanas nationalflagga består av tre jämnt vertikala ränder i färgerna rött, gult och grönt. Den röda färgen symboliserar landets enighet och de uppoffringar som gjorts för självständigheten. Den gula färgen symboliserar landets naturresurser, medan den gröna färgen representerar jordbruk och skogar. Den svarta stjärnformen på flaggan symboliserar landets frihet och självständighet.
Detta är vad en AI vet om Ghana-flaggans historia
Ghanas flagga introducerades den 6 mars 1957, när Ghana blev det första afrikanska landet att bli självständigt från Storbritannien. Flaggan är en horisontell trikolor i rött, gult och grönt, med en svart femuddig stjärna i mitten. Färgerna rött, gult och grönt symboliserar landets olika etniska grupper, medan den svarta femuddiga stjärnan representerar nationens enighet och solidaritet.
Så här beskriver en AI Ghana-flaggan
Ghanas nationalflagga består av tre horisontella ränder i färgerna rött, gult och grönt. Den övre röda randen står för nationens enighet, den mellersta gula randen symboliserar landets mineral- och solenergi och den nedre gröna randen står för jordbruk och natur. I mitten av flaggan finns en svart femhörning med en röd femhörning med en vit stjärna inuti. Den vita stjärnan symboliserar landets frihet och oberoende.

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.