Flagga för Fürth

Flagga Fürth, Flagga Fürth
Bildförhållande:
3:5
Vexillologisk symbol:
Civisk flagga
Land:
Tyskland
Stat:
Bayern
Storlek:
63 km²
Befolkning:
129.000

Bästsäljare från vår flaggbutik

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

Fürths flagga är vitgrön och bär stadens vapen i mitten.

Vapnet visar en grön treklöver som symboliserar det trefaldiga styret (ca 1400-1792) av markgrevarna av Brandenburg-Ansbach, den kejserliga staden Nürnberg och domkapitlet i Bamberg.

Officiellt lyder vapenskölden:

"I silver en trebladig grön klöver. Den trebladiga klövern förekom första gången i stadens sigill år 1562, då den hölls av en hand som avlägsnades av två halvmånar."

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Fürth.

Detta är vad en AI säger om Fürth-flaggan
Flaggan för staden Fürth i delstaten Tyskland, Bayern, är en symbol för stadens historia och identitet. Den representerar sammanhållningen hos medborgarna i Fürth och deras anknytning till sitt hemland. Flaggan är en symbol för stadens och dess medborgares enhet.
Detta är vad en AI vet om Fürth-flaggans historia
Flaggan för staden Fürth i delstaten Bayern är en symbol för stadens långa och stolta historia. Flaggan består av ett vitt kors på en röd bakgrund, som är en symbol för biskopen av Bamberg, som styrde staden under medeltiden. År 1622 blev flaggan officiellt erkänd och har varit symbol för staden Fürth fram till idag.
Så här beskriver en AI Fürth-flaggan
Flaggan för staden Fürth i delstaten Tyskland, Bayern, består av en vit rektangulär bakgrund och ett rött streck i mitten. Den röda stapeln är placerad i mitten av den vita bakgrunden och i mitten finns en svart Fürth-vapensköld. Vapnet består av en svart örn på en gyllene sköld. Örnen bär ett gyllene svärd i sina huggtänder och en gyllene spira i sin högra hand.

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.