Flagga för London

Bästsäljare från vår flaggbutik

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

Londons flagga är baserad på den engelska flaggan (S:t Georges röda kors i mitten på vit bakgrund). Det sägs att korset symboliserar det kors som användes för att halshugga Sankt Paulus, stadens skyddshelgon. Svärdet pekar alltid nedåt, även om flaggan avbildas som en fana (vertikal).

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för London.

Detta är vad en AI säger om London-flaggan
City of Londons flagga är en symbol för staden och visas på offentliga byggnader och anläggningar. Den erkändes officiellt som City of Londons flagga 2009 och är en symbol för stadens mångfald och sammanhållning. City of Londons flagga är en symbol för stadens historia och kultur och ses som ett tecken på solidaritet och stolthet över landet Storbritannien.
Detta är vad en AI vet om London-flaggans historia
City of Londons flagga introducerades 2008 och är en symbol för stadens mångfald och sammanhållning. Den består av ett vitt kors på en blå bakgrund på vilken de röda symbolerna för City of London är arrangerade. Korset är en referens till stadens gamla vapensköld, som har använts sedan 1200-talet.
Så här beskriver en AI London-flaggan
Flaggan för City of London i Storbritannien är en röd flagga med stadens heraldiska vapen. Vapnet innehåller ett rött kors som genomborrar ett vitt svärd och en gyllene krona. Flaggans bakgrund är vit. Vapnet är omgivet av ett gyllene bälte med stadens namn ingraverat. Nedanför detta finns en röd sköld som innehåller ett vitt lejon. Flaggan är också känd som London Coat of Arms.

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.