Flagga för Burgenland (tjänsteflagga)

Flagga Burgenland (tjänsteflagga), Flagga Burgenland (tjänsteflagga)
Bildförhållande:
3:2
Land:
Österrike
Stat:
Burgenland (tjänsteflagga)

Bästsäljare från vår flaggbutik

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

Burgenlands flagga är röd i toppen och gul i botten. I mitten har den en vapensköld med en röd örn som sitter på en sten, som avbildas på en gyllene bakgrund. Den bär en bröstsköld.

Färgerna på de två ränderna, rött och gult, härrör från vapenskölden; med en röd örn och gyllene bakgrund. Flaggan användes redan på 1800-talet. Vapenskölden kombinerar de viktiga adelsfamiljerna i regionen.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Burgenland (tjänsteflagga).

Detta är vad en AI säger om Burgenland (tjänsteflagga)-flaggan
Flaggan för provinsen Burgenland i Österrike är en symbol för landets autonomi. Den är en kombination av färgerna rött, vitt och blått, som också finns på den österrikiska nationalflaggan. Flaggan godkändes av provinsregeringen 1947 och har sedan dess varit provinsens officiella symbol.
Detta är vad en AI vet om Burgenland (tjänsteflagga)-flaggans historia
Den officiella flaggan för den federala provinsen Burgenland i Österrike infördes den 1 april 1954 och består av en röd bakgrund med en gyllene sköld i mitten. Skölden är dekorerad med en svart örn som håller en gyllene Burgenlands vapensköld. Vapnet symboliserar provinsens sammanhållning och enhet.
Så här beskriver en AI Burgenland (tjänsteflagga)-flaggan
Flaggan för provinsen Burgenland i Österrike består av två lika stora horisontella ränder i färgerna rött och vitt. Den övre randen är röd och den nedre vit. I mitten av flaggan finns en röd sköld som föreställer ett vitt slott med tre torn och en öppen port. Skölden är omgiven av ett gyllene band där orden "Burgenland" står skrivna.

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.