Flagga för Wien (tjänsteflagga)

Flagga Wien (tjänsteflagga), Flagga Wien (tjänsteflagga)
Bildförhållande:
3:2
Land:
Österrike
Stat:
Wien (tjänsteflagga)

Bästsäljare från vår flaggbutik

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

Wiens flagga har två horisontella ränder, röda och vita, och en vapensköld i mitten. På den kan du se ett silverkors på en röd bakgrund.

Wiens flagga användes redan på 1800-talet. Färgerna är hämtade från det nationella vapnet, som också finns avbildat på flaggan. Det visar ett silverkors på en röd bakgrund.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Wien (tjänsteflagga).

Detta är vad en AI säger om Wien (tjänsteflagga)-flaggan
Förbundsstaten Wiens flagga är en officiell flagga för förbundsstaten Österrike. Den används som tjänsteflagga och representerar den federala provinsen Wien. Den är en symbol för den federala statens autonomi.
Detta är vad en AI vet om Wien (tjänsteflagga)-flaggans historia
Flaggan för den federala staten Wien infördes 1918 och är en kombination av det österrikiska federala vapnet och det röda vapnet för staden Wien. Den består av en vit bakgrund med det österrikiska federala vapenskölden i mitten och det röda vapenskölden för staden Wien i övre vänstra delen. Sedan dess har flaggan varit den officiella symbolen för förbundsstaten Wien.
Så här beskriver en AI Wien (tjänsteflagga)-flaggan
Provinsen Wiens flagga är en röd flagga med en svart örn som håller ett gyllene kors. Örnen är en symbol för kejsaren av Österrike. Korset står för den kristna tron. Den röda bakgrunden är en symbol för mod och tapperhet.

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.