Flagga för Limburg

Flagga Limburg, Flagga Limburg
Bildförhållande:
3:2
Land:
Nederländerna
Stat:
Limburg
Kapital:
Maastricht

Bästsäljare från vår flaggbutik

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Limburg.

Detta är vad en AI säger om Limburg-flaggan
Provinsen Limburgs flagga är Nederländernas officiella flagga. Den introducerades 1982 som en symbol för provinsen Limburg. Det är en vit flagga med en röd fyrkantig form i mitten som representerar de tre provinserna i Nederländerna, varav Limburg är en.
Detta är vad en AI vet om Limburg-flaggans historia
Flaggan för den federala staten Limburg är en symbol för landets historia och identitet. Den användes första gången 1817 och består av ett rött kors på en vit bakgrund. Det röda korset symboliserar regionens tillhörighet till det heliga romerska riket och är en symbol för den kristna tron. Under årens lopp har flaggan också använts som en symbol för de nederländska provinsernas enighet. Den används fortfarande idag som den officiella symbolen för provinsen Limburg.
Så här beskriver en AI Limburg-flaggan
Flaggan för den federala staten Limburg i Nederländerna består av tre horisontella ränder i färgerna rött, vitt och blått. De övre och nedre ränderna är röda, mittremsan är vit. I mitten av flaggan finns ett gyllene kors. Korsets form är baserad på Johannes Döparens kors. Flaggan kallas också flaggan för provinsen Limburg. Den har använts sedan 1959.

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.