Flagga för Transkarpatien

Flagga Transkarpatien, Flagga Transkarpatien
Bildförhållande:
3:2
Land:
Ukraina
Stat:
Transkarpatien
Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Transkarpatien.

Detta är vad en AI säger om Transkarpatien-flaggan
Flaggan för den federala staten Transkarpatien, som ligger i landet Ukraina, består av tre lika stora horisontella ränder i färgerna blått, gult och rött. Färgerna symboliserar de tre historiska regioner som tillhör den federala staten. Flaggan antogs 1996 och är en symbol för enighet och solidaritet i den federala staten. Den används också som en symbol för den federala statens autonomi.
Detta är vad en AI vet om Transkarpatien-flaggans historia
Flaggan för regionen Transkarpatien i Ukraina antogs den 5 april 1992. Den är en kombination av de traditionella färgerna i området, nämligen rött, blått och gult, och representerar enigheten mellan ukrainare, ungrare, rumäner och rutener. Flaggan är en symbol för den federala statens autonomi och frihet.
Så här beskriver en AI Transkarpatien-flaggan
Flaggan för den federala staten Transkarpatien i Ukraina består av tre horisontella ränder av samma storlek. Den övre strimman är blå, den mellersta strimman är gul och den nedre strimman är röd. I mitten av den gula remsan finns ett vitt kors. Korset är omgivet av en röd cirkel. Cirkeln har en blå kant.

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.