Flagga för Norra Territoriet (Northern Territory)

Flagga Norra Territoriet (Northern Territory), Flagga Norra Territoriet (Northern Territory)
Bildförhållande:
1:2
Land:
Australien
Stat:
Norra Territoriet (Northern Territory)
Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

Northern Territorys flagga är svart i den vänstra tredjedelen och visar Södra korset. Den högra, ockrafärgade delen visar en vit Sturt's Desert Rose (Gossypium sturtianum). Den avbildas med sju kronblad (i själva verket har den bara fem kronblad).

Den sjuuddiga stjärnan i mitten representerar de sex delstaterna i Australien och Northern Territory. Flaggan antogs den 12 juli 1961.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Norra Territoriet (Northern Territory).

Detta är vad en AI säger om Norra Territoriet (Northern Territory)-flaggan
Flaggan för Northern Territory i Australien antogs officiellt 1978. Det är en kombination av flaggorna i staten och Commonwealth of Australia. Northern Territory-flaggan har en vit stjärna på en svart bakgrund som representerar statens aboriginska arv. Stjärnan är uppdelad i fem delar, som representerar de fem territorierna i Northern Territory.
Detta är vad en AI vet om Norra Territoriet (Northern Territory)-flaggans historia
Flaggan för delstaten Northern Territory i Australien infördes 1978. Den består av en blå bakgrund med delstatens vapensköld i mitten. En vit stjärna till vänster symboliserar aboriginerna och de fem stjärnorna representerar de sex staterna och två huvudterritorierna i Australien. Flaggan är en kombination av den australiska nationalflaggan och delstatens vapen.
Så här beskriver en AI Norra Territoriet (Northern Territory)-flaggan
Flaggan för delstaten Northern Territory i Australien är en blå flagga med en gyllene stjärna, som är en Söderhavsstjärna. Stjärnan är omgiven av fyra vita stjärnor som representerar konstellationen Orion. Stjärnan i mitten av konstellationen representerar aboriginerna i delstaten. Flaggan symboliserar också sambandet mellan delstaten och Commonwealth of Australia.

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.