Flagga för Nya Sydwales (Nya Sydwales)

Flagga Nya Sydwales (Nya Sydwales), Flagga Nya Sydwales (Nya Sydwales)
Bildförhållande:
1:2
Land:
Australien
Stat:
Nya Sydwales (Nya Sydwales)
Kapital:
Sydney

Bästsäljare från vår flaggbutik

Sri Lanka Tischflagge 10x15 cm

Sri Lanka Tischflagge 10x15 cm

4,99 €

Visa i butik
Kenia Sidekickaufnäher

Kenia Sidekickaufnäher

2,90 €

Visa i butik
Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

New South Wales flagga antogs den 15 februari 1876 och är en variant av den brittiska Blue Ensign. Den högra delen visar en vit cirkel med Sankt Georgs röda kors i mitten. I mitten av korset finns ett gyllene lejon inramat av fyra åttkantiga gyllene stjärnor i varje arm av korset.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Nya Sydwales (Nya Sydwales).

Detta är vad en AI säger om Nya Sydwales (Nya Sydwales)-flaggan
New South Wales flagga är en symbol för delstatens status som en del av Australien. Den användes första gången 1876 och är en av de äldsta flaggorna i landet. Flaggan består av en blå bakgrund med en vit stjärna i mitten omgiven av fyra guldstjärnor i hörnen.
Detta är vad en AI vet om Nya Sydwales (Nya Sydwales)-flaggans historia
Flaggan för delstaten New South Wales infördes 1876. Den består av ett vitt kors på en blå bakgrund, som symboliserar de fyra kronorna i den brittiska flaggan. Den vita stjärnan i mitten symboliserar delstatens anknytning till Storbritannien. Flaggan har ändrats flera gånger under årens lopp, men grundformen har förblivit oförändrad.
Så här beskriver en AI Nya Sydwales (Nya Sydwales)-flaggan
Flaggan för delstaten New South Wales i landet Australien består av en blå bakgrund med ett vitt kors som delas av en röd hexagon i mitten. I varje kvadrant av det vita korset finns ett gyllene stjärnkors. Hexagonen i mitten är dekorerad med en gyllene sol. Flaggan symboliserar det brittiska styret över landet och solen är en symbol för hopp om en ljus framtid. Den gyllene stjärnan representerar de sex delstater och två territorier som utgör staten New South Wales.

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.