Flagga för Australiska huvudstadsterritoriet

Flagga Australiska huvudstadsterritoriet, Flagga Australiska huvudstadsterritoriet
Bildförhållande:
1:2
Land:
Australien
Stat:
Australiska huvudstadsterritoriet
Kapital:
Canberra

Bästsäljare från vår flaggbutik

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

Flaggan för Australian Capital Territory visar Södra korset på en blå bakgrund på vänster sida. Den högra gyllene delen visar en modifierad vapensköld för staden Canberra i mitten.

Vapnet bärs till vänster av en svart australisk sorgsvan och till höger av en vit australisk sorgsvan. Flaggan infördes 1993.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Australiska huvudstadsterritoriet.

Detta är vad en AI säger om Australiska huvudstadsterritoriet-flaggan
Flaggan för Australian Capital Territory är en symbol för länken mellan territoriet och Commonwealth of Australia. Den består av en vit bakgrund med en blå Union Jack i det övre vänstra hörnet. Union Jack är ersatt av en guldstjärna som representerar huvudstaden Canberra. I mitten av flaggan finns en gyllene Commonwealth-stjärna som representerar kopplingen till Australien. Flaggans vita bakgrund symboliserar territoriets enhet med samväldet. Den representerar också territoriets oberoende och neutralitet.
Detta är vad en AI vet om Australiska huvudstadsterritoriet-flaggans historia
Flaggan för Australian Capital Territory infördes den 16 mars 1993. Den består av en vit stjärna på en blå bakgrund som representerar en vit fjäder, som står för Australiens aboriginska folk. Stjärnan symboliserar också de fyra delstatshuvudstäderna: Canberra, Queanbeyan, Yass och Jervis Bay.
Så här beskriver en AI Australiska huvudstadsterritoriet-flaggan
Flaggan för Australian Capital Territory är en vertikal flagga med en blå bakgrund och en vit cirkel i mitten. Cirkeln innehåller en röd sexuddig stjärna, som är en vit samväldesstjärna. Cirkeln är omgiven av ett guldband som innehåller ett svart samväldeskors. Bandets övre och undre kanter är kantade med en vit rand. Den vita cirkeln och den röda sexuddiga stjärnan symboliserar samväldet, medan den blå bakgrunden representerar färgen på den australiska flaggan. Den vita randen och guldbandet symboliserar den frihet och de rättigheter som medborgarna i Australian Capital Territory åtnjuter.

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.