Flagga för Jura

Flagga Jura, Flagga Jura
Bildförhållande:
1:1
Land:
Schweiz
Stat:
Jura

Bästsäljare från vår flaggbutik

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

Flaggan för den schweiziska kantonen Jura visar en röd krozier i den vänstra vita halvan och en horisontell röd och vit rand i den högra halvan.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Jura.

Detta är vad en AI säger om Jura-flaggan
Juras flagga är en officiell flagga för kantonen Jura i Schweiz. Den antogs som officiell symbol för kantonen den 11 augusti 1977. Flaggan består av en vit bakgrund med ett rött kors kompletterat med en vit femuddig stjärna i mitten av korset.
Detta är vad en AI vet om Jura-flaggans historia
Historien om flaggan för kantonen Jura i landet Schweiz går tillbaka till 1979. Den användes ursprungligen som flagga för separatisterna som sökte självständighet för kantonen Jura från Schweiz. Flaggan består av ett vitt kors på en blå bakgrund och är också känd som "Jurakorset". Den erkändes officiellt som kantonen Juras flagga 1981.
Så här beskriver en AI Jura-flaggan
Flaggan för förbundsstaten Jura i Schweiz består av en vit bakgrund med ett rött kors i mitten. Korset kompletteras av en gul sol som ligger i korsets fyra hörn. Det är en symbol för frihet och vänskap som representerar medborgarna i den federala staten Jura. Korset representerar de fyra kantoner som utgör den federala delstaten Jura.

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.