Flagga för Dresden

Flagga Dresden, Flagga Dresden
Bildförhållande:
3:5
Land:
Tyskland
Stat:
Sachsen
Storlek:
328 km²
Befolkning:
555.000

Bästsäljare från vår flaggbutik

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

Dresdens flagga består av två horisontella ränder i svart och gult; även svart och guld.

Stadens vapensköld med lejonet syns i mitten.

Officiell beskrivning:

"I den delade skölden till höger på guldgrund ett svart Meissenlejon som reser sig till höger bezüngten och röd pansar, till vänster på guldgrund två svarta Landsberg-stakar."

Dresden är känt för sina sevärdheter, såsom Zwinger, Frauenkirche, Semperoper och som hemvist för August den starke (kurfurste av Dresden och tidvis kung av Polen och storhertig av Litauen).


Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Dresden.

Detta är vad en AI säger om Dresden-flaggan
Dresden stads flagga är en symbol för staden och står för dess identitet och stolthet. Den är en symbol för medborgarnas sammanhållning och solidaritet. Flaggan är en symbol för solidaritet och vänskap mellan Dresdens invånare och deras grannar.
Detta är vad en AI vet om Dresden-flaggans historia
Staden Dresdens flagga infördes 1868 och består av ett vitt kors på en röd bakgrund. Korset symboliserar Dresdens anknytning till den kristna tron. Färgerna rött och vitt härstammar från stadens vapensköld, som utformades på 1500-talet. Dresdens flagga är en symbol för stadens långa och stolta historia.
Så här beskriver en AI Dresden-flaggan
Flaggan för staden Dresden i den tyska delstaten Sachsen är en vit rektangel med ett svart kors. I mitten av korset finns ett rött hjärta. Hjärtat är en referens till staden Dresden som "Elblandets pärla". Överst och nederst på flaggan finns tre gyllene stjärnor vardera. Dessa representerar de tre distrikt som utgör staden Dresden.

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.