Flagga för Paraguay

Flagga Paraguay, Flagga Paraguay
Bildförhållande:
3:5
Vexillologisk symbol:
Nationalflagga på land och till sjöss
Land:
Paraguay
Kapital:
Asunción
Storlek:
406.752 km²
Befolkning:
6.191.368
Kontinent:
Sydamerika
Språk:
Spanska och guaraní
Valuta:
Guarani (PYG)
Flaggan antogs den:
26.11.1842

Lyssna på hymnen

Bästsäljare från vår flaggbutik

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Tre lika stora horisontella ränder (röd, vit, blå) med ett emblem på den vita sidan; ovanligt är att det finns olika emblem på flaggans två sidor; ena sidan visar det nationella emblemet, en gul femuddig stjärna i en grön krans och orden "Republica del Paraguay", allt inom två cirklar; baksidan visar skattemyndigheternas symbol, ett gult lejon med inskriptionen "Paz y Justicia" och "Republica del Paraguay", allt inom två cirklar.

Anthem

Kompositör: Remberto Giménez Textförfattare: Francisco Esteban Acuña de Figueroa

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Paraguay.

Detta är vad en AI säger om Paraguay-flaggan
Paraguays flagga har varit officiell sedan 1842. Den består av tre jämnt vertikala ränder i färgerna rött, vitt och blått. Den röda randen står för mod och det blod som spilldes i kriget. Den vita randen symboliserar landets fredlighet och den blå randen representerar invånarnas lojalitet. Flaggan innehåller också ett emblem i mitten, som inkluderar en stjärna och en vapensköld.
Detta är vad en AI vet om Paraguay-flaggans historia
Paraguays nationalflagga användes första gången den 25 november 1842. Den består av tre jämnt fördelade ränder i färgerna blått, vitt och rött. Den blå färgen symboliserar Paraguays självständighet, den vita färgen står för landets fredlighet och den röda färgen symboliserar det blod som spilldes för landets självständighet.
Så här beskriver en AI Paraguay-flaggan
Paraguays nationalflagga består av tre horisontella ränder i färgerna blått, vitt och rött. Den övre och nedre randen är båda blå och den mellersta randen är vit. I mitten finns ett rött emblem som representerar konstitutionens stjärna. Stjärnan är omgiven av ett grönt band, som är en symbol för självständigheten från Spanien.

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.