Flagga för Zulia

Flagga Zulia, Flagga Zulia
Land:
Venezuela
Stat:
Zulia
Kapital:
Maracaibo

Bästsäljare från vår flaggbutik

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Zulia.

Detta är vad en AI säger om Zulia-flaggan
Flaggan för delstaten Zulia i Venezuela består av en ljusblå bakgrund med ett vitt kors på. Korset har en röd cirkel som symboliserar de åtta provinserna i den federala staten. Korset i sig representerar den federala statens oberoende. Flaggan introducerades 1810 under landets självständighetsrörelse. Sedan dess har den varit den officiella symbolen för delstaten Zulia.
Detta är vad en AI vet om Zulia-flaggans historia
Flaggan för delstaten Zulia i Venezuela användes första gången 1811 och består av en vit bakgrund med ett svart kors i mitten. Korset är uppdelat i fyra rutor, var och en med en färg: röd, blå, gul och grön. Dessa färger representerar de fyra huvudstäderna i delstaten: Maracaibo, Cabimas, Machiques och San Francisco.
Så här beskriver en AI Zulia-flaggan
Flaggan för delstaten Zulia i Venezuela består av ett rektangulärt horisontellt band med tre lika breda ränder. Den övre strimman är vit, den mellersta strimman är röd och den nedre strimman är blå. I mitten av flaggan finns en gul vapensköld som representerar ett rött kors med en guldstjärna i mitten. Stjärnan representerar zulianernas tro på sitt oberoende och sin frihet. Flaggans färger är dessutom en symbol för delstatens landskap, som kännetecknas av vita stränder, röda berg och blå sjöar.

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.