Flagga för Seattle

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

Flaggan för Seattle (delstaten Washignton, USA) är vit och molnig blå/grön, med den vita logotypen för staden Seattle i mitten och inskriptionen "City of Goodwill" med vågor som flyter till övre vänstra.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Seattle.

Detta är vad en AI säger om Seattle-flaggan
City of Seattles flagga är en symbol för stadens historia och kultur. Den antogs 1990 och är en symbol för stadens mångfald och påverkan på världen. Den används också som en symbol för medborgarnas samarbete och engagemang för staden.
Detta är vad en AI vet om Seattle-flaggans historia
Flaggan för staden Seattle introducerades först 1901. Den har en mörkblå färg som representerar Puget Sound, ett vitt kors som representerar Stillahavskusten och en grön duk som representerar skogarna i regionen. Flaggan är en symbol för stadens historia och kultur och anses allmänt vara en av de vackraste flaggorna i USA.
Så här beskriver en AI Seattle-flaggan
Flaggan för staden Seattle i landet Amerikas förenta stater (USA) består av en vit kvadrat som innehåller en blå sexuddig stjärnbanner. I mitten av stjärnbaneret finns en vit cirkel som innehåller en grön örn, en röd sol och en blå våg. Örnen symboliserar styrka, den röda solen representerar soluppgången och den blå vågen representerar Puget Sound. Dessutom har flaggan fyra vita stjärnor i hörnen av kvadraten, som representerar Seattles grundningsår.

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.