Flagga för Marocko

Flagga Marocko, Flagga Marocko
Bildförhållande:
2:3
Vexillologisk symbol:
Nationell flagga på land, handels- och tjänsteflagga till sjöss.
Land:
Marocko
Kapital:
Rabat
Storlek:
459.000 km²
Befolkning:
32.209.101
Kontinent:
Afrika
Språk:
Officiellt arabiska, talas är den maghrebinska arabiska dialekten. Lokalt talas flera berberspråk. Franska används i stor utsträckning som affärs- och utbildningsspråk.
Valuta:
Marockansk dirham (MAD)
Flaggan antogs den:
16.11.1915

Lyssna på hymnen

Bästsäljare från vår flaggbutik

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

Marockos flagga antogs officiellt den 17 november 1915. Samma år som Marocko blev självständigt (1956) antogs flaggan.

Den är röd och har ett grönt pentagram i mitten, Salomos sigill (här: Suleyman). Rött och grönt är traditionella färger som ofta används i arabiska flaggor, även om de är ännu starkare förknippade med staterna vid Persiska viken. Användningen av röda flaggor var utbredd i många arabländer, eftersom rött var färgen för sherifen av Mecka.

Källa: Wikipedia: Wikipedia

Anthem

Kompositör: Léo Morgan Textförfattare: علي الصقلي الحسيني (Ali Squalli Houssaini)

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Marocko.

Detta är vad en AI säger om Marocko-flaggan
Marockos flagga är en symbol för landets enighet. Den är också en symbol för nationell identitet och anses vara ett tecken på lojalitet och patriotism. Marockos flagga kallas också revolutionens flagga, eftersom den först användes 1915 under Rif-revolutionen.
Detta är vad en AI vet om Marocko-flaggans historia
Marockos nationalflagga består av ett rött fält med en grön shadda och en vit femuddig stjärna. Stjärnan symboliserar de fem pelarna i islam. Flaggan användes första gången 1911 under Sultan Yusef ben Hassans regeringstid. Den erkändes senare som Konungariket Marockos officiella flagga 1915 och har förblivit oförändrad sedan dess. Den har sedan dess använts som en symbol för den marockanska nationen och landets identitet.
Så här beskriver en AI Marocko-flaggan
Marockos nationalflagga består av en röd kvadrat i mitten omgiven av en grön cirkel. I mitten av den röda kvadraten finns en vit stjärna med fem punkter. Den gröna cirkeln symboliserar kopplingen till de muslimska länderna. Den vita stjärnan står för islams fem pelare och färgerna rött och grönt symboliserar landets enighet.

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.