Flagga för Zimbabwe

Flagga Zimbabwe, Flagga Zimbabwe
Bildförhållande:
1:2
Vexillologisk symbol:
Nationalflagga på land och till sjöss
Land:
Zimbabwe
Kapital:
Harare
Storlek:
390.757 km²
Befolkning:
12.671.860
Kontinent:
Afrika
Språk:
Engelska, Shona, Ndebele
Valuta:
Zimbabwisk dollar (ZWD)
Flaggan antogs den:
17.04.1980

Lyssna på hymnen

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.
Text med tillstånd av Flaggenlexikon.de

Sju lika stora horisontella ränder (grön, gul, röd, svart, röd, gul, grön) med en vit liksidig triangel med mycket tunna svarta konturer; inom triangeln finns en röd femuddig stjärna och en fågel som delvis skymmer stjärnan.

Anthem

Kompositör: Fred Lecture Changundega Textförfattare: Solomon Mutswairo

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Zimbabwe.

Detta är vad en AI säger om Zimbabwe-flaggan
Zimbabwes flagga är en symbol för landets självständighet och enighet. Den består av sju jämnt fördelade vertikala ränder i färgerna rött, gult, grönt och svart. Den röda strimman symboliserar blodet som spilldes i kampen för självständighet, medan den gula strimman representerar landets mineralrikedomar. Det gröna bandet står för natur och jordbruk och det svarta bandet för den afrikanska befolkningen.
Detta är vad en AI vet om Zimbabwe-flaggans historia
Zimbabwes nationalflagga infördes 1980 som en del av landets självständighetsförklaring. Den består av sju jämnt fördelade horisontella ränder i färgerna rött, gult, grönt och svart. Flaggan symboliserar nationens enighet och hoppet om en bättre framtid. Den vita stjärnan i mitten står för sociala framsteg och den blå solen representerar landets kollektiva identitet.
Så här beskriver en AI Zimbabwe-flaggan
Zimbabwes nationalflagga består av sju jämnt vertikala ränder i färgerna rött, gult, grönt och svart. De tre översta ränderna är röda, följt av tre gula ränder. Den nedre randen är svart och innehåller en vit, femuddig stjärna. I mitten av stjärnemblemet finns ett rött femuddigt strålkors. Flaggan symboliserar afrikansk nationalism och hopp om en bättre framtid. De olika färgerna symboliserar också mångfalden av kulturer och etniciteter i Zimbabwe.

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.