Flagga för Sydkorea

Flagga Sydkorea, Flagga Sydkorea
Bildförhållande:
2:3
Vexillologisk symbol:
Nationalflagga på land och till sjöss
Land:
Korea, Sydkorea
Kapital:
Seoul
Storlek:
99.392 km²
Befolkning:
48.598.175
Kontinent:
Asien
Språk:
Koreanska
Valuta:
Sydkoreanska won (KRW)
Flaggan antogs den:
24.01.1950

Lyssna på hymnen

Bästsäljare från vår flaggbutik

Südkorea Baseballcap

Südkorea Baseballcap

9,90 €

Visa i butik
Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.
Text med tillstånd av Flaggenlexikon.de

Vitt med en röd och blå yin-yang-symbol i mitten; varje hörn av det vita fältet har ett annat koreanskt tecken.

Betydelse

De traditionella färgerna (vitt, rött, blått) och den grundläggande utformningen ingick redan i det koreanska kungadömets flagga före 1900. År 1948, när Korea delades i Nord- och Sydkorea, infördes den flagga som visas ovan i Sydkorea. Vid första anblicken påminner den en del om Japans ganska enkla flagga. Vid en närmare granskning visar det sig dock att flaggan innehåller symboler som kan verka enkla på ytan, men som vid en djupare granskning har varit av intensiv filosofisk betydelse för otaliga människor under tusentals år: Um-Yang eller allmänt känt som Yin-Yang på kinesiska och som term i västvärlden.

Flaggans bakgrund är vit, en symbol för det koreanska folket, renhet och fred. Vit är också manifesterat i det koreanska folkets traditionella (vita) kläder. I mitten av flaggan finns en horisontellt placerad yin-yang-symbol (yin i blått och yang i rött). Det vertikala arrangemanget är också bekant (blått till vänster, rött till höger). Symbolen påminner oss bland annat om motsatsernas harmoni.

De fyra hörnen på flaggans vita bakgrund innehåller vardera tre linjer, som dock antingen är stängda eller delade på olika sätt mellan varandra. En symbol av detta slag kallas trigram (eller triagram). Dessa trigram kallas kwae (eller kwe) i Korea. Yin symboliseras av en delad linje, yang av en heldragen linje. Yin betyder "mörk" eller "kall". Yang betyder "ljus" eller "varm".

Anthem

Kompositör: 안익태 (Ahn Eaktay) Textförfattare: 윤치호 (Yun Ch’i-Ho) oder 안창호 (An Ch’ang-Ho)

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Sydkorea.

Detta är vad en AI säger om Sydkorea-flaggan
Sydkoreas nationalflagga är också känd som Taegeukgi. Den representerar traditionell koreansk kultur och symboliserar harmonin mellan elementen himmel, jord och människa. Flaggan är en symbol för sydkoreansk patriotism och hissas ofta under nationella helgdagar och sportevenemang.
Detta är vad en AI vet om Sydkorea-flaggans historia
Sydkoreas nationalflagga infördes 1948. Den består av en vit bakgrund med en röd Taegeuk-symbol i mitten. Symbolen är en yin-yang-cirkel som symboliserar enheten mellan himmel och jord.
Så här beskriver en AI Sydkorea-flaggan
Sydkoreas nationalflagga består av en vit kvadrat med en röd Taegeuk-symbol i mitten. Symbolens fyra delar representerar de grundläggande principerna för yin och yang. Vid sidan av symbolen finns fyra svarta trigram som representerar de fyra väderstrecken. Flaggan är också känd som Taegeukgi och är en av de äldsta flaggorna i världen. Den användes första gången 1883 och är en symbol för sydkoreansk kultur och identitet.

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.