Flagga för Ryssland

Flagga Ryssland, Flagga Ryssland
Bildförhållande:
2:3
Vexillologisk symbol:
Civil flagga och tjänsteflagga på land, handelsflagga och tjänsteflagga till sjöss.
Land:
Ryssland
Kapital:
Moskva
Storlek:
17.075.000 km²
Befolkning:
143.782.338
Kontinent:
Asien
Språk:
Ryska
Valuta:
Rysk rubel (RUR)
Flaggan antogs den:
19.01.1705

Lyssna på hymnen

Bästsäljare från vår flaggbutik

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Tre lika horisontella ränder (vit, blå, röd).

Betydelse

Ursprungligen beror utformningen av den ryska flaggan på tsar Peter den store som efter ett statsbesök i Holland i slutet av 17-talet beslutade att anpassa utformningen av flaggorna för sjöfart i Ryssland (på liknande sätt) till den ursprungliga holländska designen. Färgerna vitt, blått och rött anses vara "pan-slaviska färger", eftersom många östeuropeiska länder redan följde efter på 1800-talet och integrerade dessa färger i sina flaggor.

Anthem

Kompositör: Александр Васильевич Александров (Alexandr Vasilievich Alexandrov) Textförfattare: Серге́й Влади́мирович Михалко́в (Sergei Vladimirovich Mikhalkov)

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Ryssland.

Detta är vad en AI säger om Ryssland-flaggan
Rysslands flagga är en symbol för landets enighet och dess historia. Den antogs 1991 och är en vit-blå-röd trikolor. Färgerna representerar de tre delarna av landet: Vitt står för folkets enighet, blått för naturens skönhet och rött för medborgarnas styrka och mod.
Detta är vad en AI vet om Ryssland-flaggans historia
Den ryska nationalflaggan har en lång historia. Den går tillbaka till tsarväldets tid, då den användes för första gången 1668. År 1883 introducerades den officiella ryska flaggan, som hade en vit-blå-röd färgkombination och varade fram till oktoberrevolutionen 1917. Sedan dess har den ryska flaggan varit en symbol för landets självständighet och används fortfarande i många delar av landet.
Så här beskriver en AI Ryssland-flaggan
Rysslands flagga består av tre jämnt fördelade horisontella ränder i färgerna vitt, blått och rött. Den vita randen är högst upp, följt av den blå randen i mitten och slutligen den röda randen längst ner. I mitten av den blå randen finns en gyllene dubbel örn. Örnen är en symbol för styrka, makt och auktoritet. Flaggan symboliserar landets enhet och sammanhållning.

Flaggor av Ryssland

Städer

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.