Flagga för Jemen

Flagga Jemen, Flagga Jemen
Bildförhållande:
2:3
Vexillologisk symbol:
Nationalflagga på land och till sjöss
Land:
Jemen
Kapital:
Sanaa
Storlek:
500.000 km²
Befolkning:
20.024.867
Kontinent:
Asien
Språk:
arabiska
Valuta:
Jemen Rial (YER)
Flaggan antogs den:
21.05.1990

Lyssna på hymnen

Bästsäljare från vår flaggbutik

Bremen 1899 Flagge 90x150 cm

Bremen 1899 Flagge 90x150 cm

9,90 €

Visa i butik
Bremen Crazy Hut 100% Polyester

Bremen Crazy Hut 100% Polyester

9,90 €

Visa i butik
Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.
Text med tillstånd av Flaggenlexikon.de

Tre lika horisontella ränder (röd, vit, svart).

Betydelse

År 1962, efter tre århundraden av zaydiskt styre över Jemen, delades landet upp i Syd- och Nordjemen. Båda länderna flaggade i princip med den egyptiska flaggan (panarabiska färger), men Sydjemen lade till en blå rektangel och en röd stjärna och Nordjemen lade bara till en grön stjärna. I 1990 återförenades de två länderna under en ren röd, vit och svart flagga utan triangel eller stjärnor.

Anthem

Kompositör: أيوب طارش عبسي‎ (Ayyoab Tarish Absi) Textförfattare: عبد الله عبد الوهاب نعمان (Abdullah Abdulwahab Noa’man)

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Jemen.

Detta är vad en AI säger om Jemen-flaggan
Jemens flagga infördes 1990 och är en symbol för landets självständighet. Den består av tre jämnt fördelade ränder i färgerna svart, rött och vitt. Den svarta randen symboliserar landets förflutna, den röda randen symboliserar blodet från dem som dog för självständigheten och den vita randen symboliserar hoppet om en bättre framtid.
Detta är vad en AI vet om Jemen-flaggans historia
Jemens nationalflagga antogs första gången 1990, när Jemen blev en självständig nation. Den består av tre jämnt fördelade ränder i svart, rött och vitt som löper längs hela flaggan. Den svarta remsan representerar landets historia, den röda remsan representerar martyrernas blod och den vita remsan symboliserar hoppet om ett bättre liv.
Så här beskriver en AI Jemen-flaggan
Jemens nationalflagga är en panelflagga som består av tre lika stora horisontella ränder. Den övre strimman är röd, den mellersta strimman är vit och den nedre strimman är svart. Den vita remsan har en svart markering i mitten. Flaggan är en symbol för landets enighet och de tre färgerna representerar Jemens historia och kultur. Det svarta tältmönstret representerar den gästfrihet som folket i Jemen alltid har visat.

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.