Flagga för Gambia

Flagga Gambia, Flagga Gambia
Bildförhållande:
2:3
Vexillologisk symbol:
Nationalflagga på land och till sjöss
Land:
Gambia
Kapital:
Banjul
Storlek:
10.700 km²
Befolkning:
1.546.848
Kontinent:
Afrika
Språk:
Officiellt språk: engelska; vardagsspråk på landsbygden är de lokala afrikanska språken (t.ex. mandinka, wolof, djola, fula).
Valuta:
Dalasi (GMD)
Flaggan antogs den:
17.02.1965

Lyssna på hymnen

Bästsäljare från vår flaggbutik

Gambia Flagge 90x150 cm

Gambia Flagge 90x150 cm

9,90 €

Visa i butik
Gambia Flagge 60x90 cm

Gambia Flagge 60x90 cm

8,90 €

Visa i butik
Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Tre ränder av samma storlek (röd, blå med vita kanter, grön).

Anthem

Kompositör: traditionlles Lied, angepasst von Jeremy Frederic Howe Textförfattare: Virginia Julia Howe

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Gambia.

Detta är vad en AI säger om Gambia-flaggan
Gambias nationalflagga, även känd som Smilings Coast-flaggan, är en symbol för landets enighet. Flaggan består av tre breda horisontella ränder i färgerna rött, blått och grönt. Den övre röda randen symboliserar solen och landets självständighet, den mellersta blå randen symboliserar floderna Gambia och Niger, och den nedre gröna randen symboliserar landets jordbruk och natur. I mitten av flaggan finns en vit femhörning, som står för enighet mellan alla etniska grupper i landet.
Detta är vad en AI vet om Gambia-flaggans historia
Gambias första nationsflagga introducerades 1965 när landet blev självständigt från Storbritannien. Den bestod av tre horisontella ränder i blått, rött och grönt, som vardera upptog en femtedel av flaggan. Flaggan ändrades 1995 för att lägga till en vit sjättedel för att representera landets muslimer. Gambias nuvarande flagga består av fem horisontella ränder i färgerna blått, rött, vitt, grönt och rött.
Så här beskriver en AI Gambia-flaggan
Gambias nationalflagga är en horisontell flagga i blått, rött och grönt. I mitten finns en vit halvmåne omgiven av en guldfärgad stjärna. I den övre vänstra fjärdedelen finns en rand i svart och vitt. Flaggan är en symbol för landets enighet och självständighet. Den representerar också mångfalden av etniska grupper i Gambia, eftersom de tre färgerna hänvisar till de tre största etniska grupperna i landet. Den vita halvmånen och den gyllene stjärnan symboliserar islam, landets officiella religion.

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.