Flagga för Saudiarabien

Flagga Saudiarabien, Flagga Saudiarabien
Bildförhållande:
2:3
Vexillologisk symbol:
Tjänste- och krigsflaggor på land och till sjöss
Land:
Saudiarabien
Kapital:
Riad
Storlek:
2.150.000 km²
Befolkning:
25.795.938
Kontinent:
Asien
Språk:
Arabiska, engelska används också ofta som affärsspråk
Valuta:
Saudiarabisk riyal (SAR)
Flaggan antogs den:
14.03.1973

Lyssna på hymnen

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.
Text med tillstånd av Flaggenlexikon.de

Grön med stora arabiska bokstäver i mitten av flaggan; ovanför flaggan en horisontellt liggande sabel med spetsen riktad mot flaggstången;

Betydelse

Grönt är islams traditionella färg. Den arabiska inskriptionen lyder "Det finns bara en Gud. Muhammed är Guds profet". Denna trosbekännelse kallas shahada. Det föreskrivs i lag att texten traditionellt skall läsas från höger till vänster (på båda sidor av flaggan!). Svärdet symboliserar Abd al Aziz ibn Sauds svärd (eller Abd al Aziz ibn Sa'ud ), Saudiarabiens grundare och kung, som erövrade stora delar av Arabien i början av 1900-talet.

Anthem

Kompositör: عبد الرحمن الخطيب (Abdul Rahman Al-Khateeb) Textförfattare: إبراهيم خفاجي (Ibrahim Khafaji)

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Saudiarabien.

Detta är vad en AI säger om Saudiarabien-flaggan
Saudiarabiens flagga består av en grön kvadrat med en vit halvmåne och en vit stjärna på vänster sida. Den gröna färgen symboliserar den muslimska trosbekännelsen och de vita symbolerna står för islams renhet. Flaggan är en symbol för landets nationella identitet och används även i många andra islamiska länder.
Detta är vad en AI vet om Saudiarabien-flaggans historia
Saudiarabiens nationalflagga är en symbol för arabisk nationalism. Den introducerades första gången 1973 när kungariket Saudiarabien grundades. Den består av en grön kvadrat med de islamiska trosbekännelserna skrivna i vitt.
Så här beskriver en AI Saudiarabien-flaggan
Saudiarabiens nationalflagga består av en grön rektangel med en vit sexuddig stjärna. I mitten av stjärnan finns en större röd sexuddig symbol. Flaggans bakgrund är grön, vilket är en symbol för den islamiska religionen. Den vita stjärnan symboliserar de arabiska ländernas enighet, medan den röda sexuddiga stjärnan symboliserar huset Sauds styre över landet.

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.