Flagga för Hanover

Flagga Hanover, Flagga Hanover
Bildförhållande:
3:5
Vexillologisk symbol:
Civila flaggor och handelsflaggor
Land:
Tyskland
Stat:
Niedersachsen

Bästsäljare från vår flaggbutik

Hannover Pin

Hannover Pin

2,50 €

Visa i butik
Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

Hannovers flagga består av två lika horisontella ränder: Pengar upptill och vitt nedtill.

Flaggan har Hannovers stadsvapen. Vapnet visar en silvervägg med två tenn torn på en röd bakgrund; i den öppna porten, under en svart portcullis, är en liten gyllene sköld med en grön Mary's blomma eller klöver (oförklarlig); mellan tornen är ett gyllene lejon.

Vapnet kan spåras tillbaka till 1266 som ett sigill, med Marias blomma/klöver (tidigare ett myntmärke) från 1534, varvid lejonet är en symbol för guelferna eller hertigdömet Brunswick, till vars dominans staden hörde. Stadens vapen har haft sin nuvarande form sedan 1929. De gamla stadsfärgerna rött, gult och grönt ersattes av rött och vitt 1897. (Källa: Wikipedia)

Hannoverborna är mycket stolta över sitt nya stadshus, Herrenhäuser trädgårdar och sin fotbollsklubb Hannover 96.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Hanover.

Detta är vad en AI säger om Hanover-flaggan
Staden Hannovers flagga är en kombination av stadens vapen och delstaten Niedersachsens flagga. Den har använts som stadens officiella symbol sedan 2000. Flaggan är randig vit-röd-vit och bär stadens vapen i mitten.
Detta är vad en AI vet om Hanover-flaggans historia
Staden Hannovers flagga användes officiellt första gången 1590. Den visar en röd vapensköld med en gyllene krona och en svart häst på en vit bakgrund. År 1866 erkändes flaggan som den officiella flaggan för staden Hannover. Sedan dess har den använts som symbol för staden.
Så här beskriver en AI Hanover-flaggan
Flaggan för staden Hannover i delstaten Niedersachsen, Tyskland, visar en röd rektangulär duk med en vit vertikal rand i mitten. Randen är ungefär en tredjedel av flaggans bredd och gränsar på sidorna av ett smalt svart band. I mitten av det vita bandet finns kommunvapnet, som består av en gyllene örn mot en röd bakgrund. Örnen har en gyllene krona och bär en vit flagga med ett svart kors. Hela flaggans bakgrund är svart.

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.