Flagga för Latium

Flagga Latium, Flagga Latium
Bildförhållande:
2:3
Vexillologisk symbol:
Nationalflagga på land
Land:
Italien
Stat:
Latium
Kapital:
Rom

Bästsäljare från vår flaggbutik

Latium / Lazio Flagge 90x150 cm

Latium / Lazio Flagge 90x150 cm

9,90 €

Visa i butik
Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

Lazios (Latiums) flagga består av en guldkantad åttkant i vilken vapnen för provinserna Frosinone, Latina, Rieti och Viterbo är infogade radiellt, med Roms vapen förenat i mitten av en trikolour.

Vapnet omges av en olivkvist och en ekgren, en krona och texten "Regione Lazio" i guld mot en blå bakgrund.

Flaggan är en av symbolerna för regionen Lazio. Flaggan skapades av regionrådet 1995 men blev aldrig officiell. Trots det används den ofta.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Latium.

Detta är vad en AI säger om Latium-flaggan
Flaggan för den federala delstaten Lazio är en symbol för regionens identitet och stolthet. Den består av ett vitt fält, ett rött kors och fem gyllene stjärnor. Var och en av de fem stjärnorna symboliserar en av de fem provinserna i den federala staten Lazio.
Detta är vad en AI vet om Latium-flaggans historia
Flaggan för delstaten Lazio i landet Italien är en symbol för regionens långa historia. Den användes första gången 1279, när påven Nicholas III introducerade en banderoll av St Peter och St Paul som en symbol för regionen. Flaggan ändrades flera gånger under århundradena och antogs slutligen i sin nuvarande form 2001.
Så här beskriver en AI Latium-flaggan
Flaggan för delstaten Lazio i Italien är grön och vit. Den består av ett vitt kors på en grön bakgrund. I korsets fyra hörn finns fyra gyllene stjärnor. Dessa är en anspelning på de fyra provinserna i den federala staten Lazio. Den gröna bakgrunden symboliserar förbundsstatens landskap och natur.

Federala stater

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.