Flagga för Tunisien

Flagga Tunisien, Flagga Tunisien
Bildförhållande:
2:3
Vexillologisk symbol:
Nationalflagga på land och till sjöss
Land:
Tunisien
Kapital:
Tunis
Storlek:
164.150 km²
Befolkning:
9.974.722
Kontinent:
Afrika
Språk:
Arabiska (officiellt språk), även franska som lingua franca, i turistregionerna även tyska
Valuta:
Tunisisk dinar (TND)
Flaggan antogs den:
31.12.1834

Lyssna på hymnen

Bästsäljare från vår flaggbutik

Tunesien Pin

Tunesien Pin

2,50 €

Visa i butik
Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

Tunisiens flagga introducerades först av den tunisiske bejen Hassan I omkring 1835. Det var också flaggan för den ottomanska provinsen Tunis i en liknande form. Sedan dess har flaggan varit föremål för endast små ändringar.

Betydelse av Tunisiens flagga

Halvmånen och stjärnan är symboler för islam och anses också vara lyckliga. Båda symbolerna är en hänvisning till Tunisiens förflutna som en del av det ottomanska riket.

Den röda färgen var en dynastisk symbol för legitimitet i det ottomanska riket. Efter landets självständighet från Frankrike antogs flaggan som nationell flagga.

Källa: Wikipedia

Text med tillstånd av Flaggenlexikon.de

Röd med en vit skiva i mitten som visar en röd halvmåne som nästan omsluter en röd femuddig stjärna; halvmånen och stjärnan är traditionella symboler för islam.

Anthem

Kompositör: محمد عبد الوهاب‎ (Mohamad Abdel Wahab) Textförfattare: مصطفى صادق الرافعي (Mustafa Sadik Al-Rafii), أبو القاسم الشابي‎ (Aboul-Qacem Echebbi)

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Tunisien.

Detta är vad en AI säger om Tunisien-flaggan
Tunisiens flagga består av en röd stjärna och en halvmåne på ett vitt fält. Flaggan symboliserar sambandet mellan den islamiska religionen och den arabiska kulturen. Den röda stjärnan symboliserar den moderna revolutionen och kampen för landets självständighet.
Detta är vad en AI vet om Tunisien-flaggans historia
Den första versionen av den tunisiska flaggan introducerades 1956, när Tunisien blev självständigt från Frankrike. Flaggan består av ett rött kors på vit bakgrund, placerat på ett grönt fält. Det röda korset symboliserar de blodsoffer som gavs under kampen för självständighet. Det gröna fältet representerar den islamiska religionen och det vita fältet representerar hoppet om fred.
Så här beskriver en AI Tunisien-flaggan
Tunisiens nationalflagga är ett horisontellt band av rött, vitt och rött. I mitten av det vita bandet finns en röd femuddig stjärna. Det röda bandet i toppen symboliserar de blodsoffer som gjordes för landets självständighet. Det vita bandet i mitten står för fred och harmoni, medan det röda bandet längst ner står för landets enhet och sammanhållning.

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.