Flagga för Pakistan

Flagga Pakistan, Flagga Pakistan
Bildförhållande:
2:3
Vexillologisk symbol:
Nationalflagga på land
Land:
Pakistan
Kapital:
Islamabad
Storlek:
800.000 km²
Befolkning:
159.196.336
Kontinent:
Asien
Språk:
Urdu, officiellt språk även engelska. De viktigaste regionala språken är punjabi, sindhi, pashtu och seraiki.
Valuta:
Pakistansk rupie (PKR)
Flaggan antogs den:
13.08.1947

Lyssna på hymnen

Bästsäljare från vår flaggbutik

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

The flag of Pakistan was designed by Ameer-ud-Din Khidwai and on the independence of the country's 14th August 1947 was adopted as the national flag.

The green field of the flag symbolizes the Muslims who make the majority of the population in Pakistan. The white field stands for the non-Muslim minority in the country and was inserted just before independence.

The white crescent (more precisely, the white crescent moon) represents progress, the white star light and knowledge.

Grön med en vertikal vit rand på sidan av flaggstången; i det gröna fältet finns en halvmåne och en stjärna, båda i vitt.

Betydelse

Halvmånen och det gröna är symboler för islam. Den vita stjärnan symboliserar kunskap, upplysning eller upplysthet. Vitt och grönt i kombination symboliserar dessutom fred och välstånd. Det vertikala vita bandet representerar icke-muslimska befolkningsgrupper. Flaggans grunddesign kommer från Muhammad Ali Jinnah, landets grundare.

Anthem

Kompositör: احمد غلام چھاگلہ (Ahmed Ghulamali Chagla) Textförfattare: حفیظ جالندھری‎ (Hafeez Jullandhuri)

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Pakistan.

Detta är vad en AI säger om Pakistan-flaggan
Pakistans flagga består av ett mörkgrönt fält som symboliseras av en vit halvmåne och en femuddig stjärna. Halvmånen och stjärnan representerar den islamiska religionen som råder i Pakistan. Flaggan antogs som den officiella symbolen för den nyetablerade staten 1947. Det är en av de äldsta nationella flaggorna i världen.
Detta är vad en AI vet om Pakistan-flaggans historia
Pakistans nationalflagga avtäcktes den 14 augusti 1947, dagen för Pakistans självständighet. Den består av en mörkgrön färg, som symboliserar Pakistans muslimska identitet, och en vit halvmåne och stjärna, som hänvisar till de muslimska trosuppfattningarna. Flaggan designades av den pakistanske konstnären Amiruddin Kidwai och anses vara en symbol för landets enighet.
Så här beskriver en AI Pakistan-flaggan
Pakistans flagga består av en mörkgrön rektangel med en vit halvmåne och stjärna i mitten. Halvmånen representerar islam, som de flesta av Pakistans invånare praktiserar, och stjärnan representerar islams fem pelare. Färgen grön symboliserar landets hopp och framsteg. Flaggan kallas också för "trons flagga".

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.