Flagga för Nepal

Flagga Nepal, Flagga Nepal
Bildförhållande:
1,219 : 1
Vexillologisk symbol:
Nationalflagga på land
Land:
Nepal
Kapital:
Katmandu
Storlek:
147.181 km²
Befolkning:
27.070.666
Kontinent:
Asien
Språk:
Nepali är det nationella språket; dessutom finns över 50 minoritetsspråk
Valuta:
Nepalesisk rupie (NPR)
Flaggan antogs den:
15.12.1962

Lyssna på hymnen

Bästsäljare från vår flaggbutik

Nepal Stockflagge 30x45 cm

Nepal Stockflagge 30x45 cm

4,99 €

Visa i butik
Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Röd med en blå kant runt flaggans säregna form (två överlagrade trianglar); den övre, mindre triangeln har en vit stiliserad måne; den större, nedre triangeln visar en tolvstrålad sol.

Betydelse

Rött symboliserar färgen på rhododendronväxtens blommor och seger i krig; blått står för fred; månskäran symboliserar kungahuset; solen symboliserar familjen Rana. Ursprungligen var dessa två oberoende triangulära "vimplar" som senare slogs samman till en ovanlig flagga. Nepals flagga är den enda nationella flaggan i världen som inte är kvadratisk eller rektangulär.

Anthem

Kompositör: अम्बर गुरुङ (Ambar Gurung) Textförfattare: प्रदीपकुमार राई (Pradeep Kumar Rai)

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Nepal.

Detta är vad en AI säger om Nepal-flaggan
Nepals nationalflagga är en av de äldsta nationalflaggorna i världen och representerar landets enighet. Den består av två trianglar som knutits ihop och symboliserar Himalayabergen. Flaggan är färgglad och har ett emblem i mitten som föreställer ett vitt solhjul med en måne under.
Detta är vad en AI vet om Nepal-flaggans historia
Nepals flagga användes första gången 1816 under tiden för kungariket Gorkha. Den består av två symmetriska röda ränder med en vit rand emellan. Den vita remsan innehåller ett blått emblem, som är en trehövdad örn i mitten. Örnen symboliserar Nepals nationella enighet, styrka och stolthet. Flaggan erkändes officiellt som den nationella flaggan 2007.
Så här beskriver en AI Nepal-flaggan
Nepals nationalflagga är en tvåfärgad rektangel. Den består av två lika stora horisontella ränder i färgerna rött och blått. Den övre randen är röd och den nedre randen är blå. I mitten av flaggan finns en vit triangel inramad av två gröna bågar, i vilka en vit sol och en vit halvmåne avbildas.

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.