Flagga för Malaysia

Flagga Malaysia, Flagga Malaysia
Bildförhållande:
1:2
Vexillologisk symbol:
Nationell flagga på land och tjänsteflagga till sjöss
Land:
Malaysia
Kapital:
Kuala Lumpur
Storlek:
330.000 km²
Befolkning:
23.522.482
Kontinent:
Asien
Språk:
Malaysiska (sedan 1967 under namnet "Bahasa Malaysia") som officiellt språk; engelska talas allmänt, liksom högkinesiska, olika kinesiska dialekter (inklusive kantonesiska, hokkien) och indiska språk.
Valuta:
Ringgit (MYR)
Flaggan antogs den:
15.09.1963

Lyssna på hymnen

Bästsäljare från vår flaggbutik

Malaysia Flagge 90x150 cm

Malaysia Flagge 90x150 cm

9,90 €

Visa i butik
Malaysia Aufnäher / Patch

Malaysia Aufnäher / Patch

2,99 €

Visa i butik
Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.
Text med tillstånd av Flaggenlexikon.de

Fjorton lika stora ränder (röd, vit); blå rektangel på vilken en gul halvmåne och en gul sol syns.

Betydelse

Den blå rektangeln symboliserar folkets enighet och styrka, den gula halvmånen symboliserar islam, de 14 solstrålarna symboliserar enigheten mellan de 14 staterna i konfederationen, gul är den traditionella färgen för de styrande i Malayastaterna och de 14 ränderna (röda och vita) symboliserar de 14 staterna i landet. Mönstret är hämtat från den amerikanska flaggan och hade ursprungligen (efter 1957 då Malaya var självständigt från Storbritannien) bara 11 solstrålar och 11 ränder. När ytterligare tre stater anslöt sig till konfederationen 1963 (Singapore, Sabah och Sarawak) anpassades flaggan i enlighet med detta. När Singapore lämnade konfederationen 1965 förblev flaggan oförändrad. Den 14:e randen gäller nu för Kuala Lumpur-området.

Anthem

Kompositör: Pierre Jean de Beranger Textförfattare: gemeinsamer Text, geführt von Tunku Abdul Rahman

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Malaysia.

Detta är vad en AI säger om Malaysia-flaggan
Malaysias flagga består av ett rektangulärt tygstycke som är uppdelat i ett fält med 14 ränder i rött och vitt. I det övre vänstra hörnet finns en blå halvmånesymbol som representerar islam, som är landets officiella statsreligion. I mitten av flaggan finns en gul stjärnsymbol som representerar landets 13 delstater.
Detta är vad en AI vet om Malaysia-flaggans historia
Malaysias nationella flagga infördes den 16 september 1963 när Malaysia blev självständigt. Flaggan består av ett rött fält med en vit halvmåne och en stjärna till vänster. Färgerna rött och vitt symboliserar den malaysiska nationen och självständigheten. Halvmånen och stjärnan symboliserar religion och Malaysias hopp om en bättre framtid.
Så här beskriver en AI Malaysia-flaggan
Malaysias nationella flagga består av ett rektangulärt fält uppdelat i färgerna rött, vitt och blått. Den övre delen av flaggan är röd, den nedre delen är blå och den mellersta delen är vit. I mitten av det vita fältet finns en gul halvmåne och en femuddig stjärna. Halvmånen och stjärnan symboliserar landets tro på Gud och hoppet om fred och lycka.

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.