Flagga för El Salvador

Flagga El Salvador, Flagga El Salvador
Bildförhållande:
189:335
Vexillologisk symbol:
Tjänsteflagga på land, krigsflagga på land och till sjöss.
Land:
El Salvador
Kapital:
San Salvador
Storlek:
21.040 km²
Befolkning:
6.587.541
Kontinent:
Nordamerika, Centralamerika
Språk:
Spanska
Valuta:
Amerikanska dollar (USD)
Flaggan antogs den:
31.12.1911

Lyssna på hymnen

Bästsäljare från vår flaggbutik

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

El Salvador var ursprungligen medlem av Centralamerikanska federationen och förde dess flagga. Centralamerikanska federationens flagga är en blå-vit-blå flagga som är längsgående randig med en vapensköld i mitten av den vita randen. Den är designad av Manuel José Arce och skapades under den antimexikanska försvarskampen och hissades första gången 1822. Denna flagga antogs för Centralamerikas förenta stater (Centralamerikanska federationen) den 21 augusti 1823. Färgerna blått, vitt och blått (centralamerikanska färger) användes ursprungligen i kampen för självständighet mot Spanien och är en symbol för solidaritet med andra sydamerikanska stater och förkroppsligar federationens medlemmars gemensamma vilja till frihet och självständighet. Färgernas placering återspeglar Centralamerikas läge mellan de två haven. Centralamerikanska federationens nationalvapen, liksom flaggan, infördes den 21 augusti 1823. Den visar fem vulkaner som står för de fem medlemsstaterna i federationen. Triangeln symboliserar jämlikhet, den frygiska kepsen frihet och regnbågen hopp. Efter att denna federation upphörde (1838/39) behöll El Salvador denna flagga fram till 1875. Efter det antogs en flagga som var inspirerad av USA:s flagga.
Dagens blå-vit-blå längsgående randiga flagga återinfördes den 17.05.1912 och bekräftades officiellt den 27.09.1972. Jämfört med den centralamerikanska federationens flagga är det blå i El Salvadors flagga dock något ljusare. Den kommersiella flaggans motto är "Dios, Union, Libertad" (Gud, enhet, frihet).

Text med tillstånd av Flaggenlexikon.de

Tre horisontella ränder (blå, vit, blå) med det nationella emblemet i mitten av flaggan. Det nationella emblemet är ett runt emblem omgivet av orden "Republica de El Salvador en la America Central".

Anthem

Kompositör: Juan Aberle Textförfattare: Juan José Cañas

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.