Flagga för El Salvador

Flagga El Salvador, Flagga El Salvador
Bildförhållande:
189:335
Vexillologisk symbol:
Tjänsteflagga på land, krigsflagga på land och till sjöss.
Land:
El Salvador
Kapital:
San Salvador
Storlek:
21.040 km²
Befolkning:
6.587.541
Kontinent:
Nordamerika, Centralamerika
Språk:
Spanska
Valuta:
US-dollar (USD)
Flaggan antogs den:
31.12.1911

Lyssna på hymnen

Bästsäljare från vår flaggbutik

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

El Salvador var ursprungligen medlem i Centralamerikanska federationen och flaggade med dess flagga. Centralamerikanska federationens flagga är en blå-vit-blå längsgående randig flagga med en vapensköld i mitten av den vita randen. Det är en design av Manuel José Arce och skapades under den anti-mexikanska defensiva kampen och hissades först 1822. Denna flagga antogs för Centralamerikas förenta stater (Centralamerikanska federationen) den 21 augusti 1823. Färgerna blåvitt och blått (centralamerikanska färger) användes ursprungligen i kampen för självständighet mot Spanien och är en symbol för solidaritet med andra sydamerikanska stater och förkroppsligar den gemensamma viljan hos medlemmarna i federationen för frihet och självständighet. Färgernas placering återspeglar Centralamerikas läge mellan de två oceanerna. Centralamerikanska federationens statsvapen, liksom flaggan, infördes den 21 augusti 1823. Det visar fem vulkaner, som står för de fem medlemsländerna i federationen. Triangeln symboliserar jämlikhet, den frygiska hättan frihet och regnbågen hopp. Efter federationens upphörande (1838/39) behöll El Salvador denna flagga fram till 1875. Efter det antogs en flagga som var modellerad efter USA:s.

Dagens blå-vit-blå längsgående randiga flagga återinfördes den 17.05.1912 och bekräftades officiellt den 27.09.1972. Jämfört med Centralamerikanska federationens flagga är det blå i El Salvadors flagga dock något ljusare. Den kommersiella flaggans motto är "Dios, Union, Libertad" (Gud, enhet, frihet).

Text med tillstånd av Flaggenlexikon.de

Tre horisontella ränder (blå, vit, blå) med det nationella emblemet i mitten av flaggan; det nationella emblemet visar ett runt emblem omgivet av orden "Republica de El Salvador en la America Central".

Anthem

Kompositör: Juan Aberle Textförfattare: Juan José Cañas

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för El Salvador.

Detta är vad en AI säger om El Salvador-flaggan
El Salvadors flagga består av tre jämnt fördelade ränder i färgerna blått, vitt och blått. Den övre och nedre randen är blå, medan den mellersta randen är vit. I mitten av den vita randen finns landets vapensköld, som består av en örn och ett träd. Flaggan är en symbol för landets enighet och patriotism. Den erkändes officiellt som El Salvadors nationella flagga den 27 maj 1912.
Detta är vad en AI vet om El Salvador-flaggans historia
El Salvadors flagga antogs den 27 maj 1912 och är en modifierad version av flaggan för de förenade provinserna i Centralamerika. Den har tre lika breda ränder i färgerna blått, vitt och blått. De övre och nedre ränderna är blå och mittremsan är vit. I mitten av flaggan finns en vapensköld som visar en örn som sitter på en kaktus och håller i en orm. Örnen symboliserar självständighet och ormen står för att övervinna förtryck.
Så här beskriver en AI El Salvador-flaggan
El Salvadors nationalflagga består av tre horisontella ränder i färgerna blått, vitt och blått. Den övre strimman är blå, den mellersta strimman är vit och den nedre strimman är blå igen. I mitten av flaggan finns El Salvadors vapen, som består av en sol omgiven av en örn och en vapensköld. Solen är omgiven av ett gyllene band på vilket orden "Dios, Unión, Libertad" (Gud, enhet, frihet) är skrivna.

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.