Flagga för Djibouti

Flagga Djibouti, Flagga Djibouti
Bildförhållande:
21:38
Vexillologisk symbol:
Nationalflagga på land och till sjöss
Land:
Djibouti
Kapital:
Djibouti
Storlek:
23.200 km²
Befolkning:
466.900
Kontinent:
Afrika
Språk:
Franska, arabiska, kushitiska språk i Issas och Afars
Valuta:
Djibouti franc (DJF)
Flaggan antogs den:
26.06.1977

Lyssna på hymnen

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.

Bakgrundskunskap

Djiboutis flagga infördes den 27.06.1977. Den visar två horisontella band i ljusblått och grönt med en likbent vit triangel på stången. I mitten av triangeln finns en femuddig röd stjärna. Blå är färgen för den etniska gruppen Issa och står också för himmel och hav. Grön symboliserar den etniska gruppen afar och islam. Vitt står för fred. Den röda stjärnan förkroppsligar kampen för att uppnå självständighet. Den vita triangeln med lika sidor representerar landets motto "Enhet, jämlikhet, fred". Enligt dess ursprung är flaggan flaggan för ett politiskt parti, först FLCdS, senare LPAI.

Djiboutis statsvapen introducerades samtidigt som flaggan. Det visar två armar (Afar och Issa) vardera med en hajkniv, mellan dem en lans och en rund sköld (försvarsberedskap). Ovanför dem finns den röda stjärnan. Det hela omges av en krans av lagerblad. Detta står för enighet och seger.

Text med tillstånd av Flaggenlexikon.de

Två lika horisontella ränder (ljusblå, ljusgrön) med en vit liksidig triangel på sidan av flaggstången och en röd femuddig stjärna i mitten.

Anthem

Kompositör: Abdi Robleh Textförfattare: Aden Elmi
Texter:

Hinjinne u sara kaca

Calankaan harraad iyo

Haydaar u mudateen.

Hir cagaarku qariyayiyo

Habkay samadu tahayoo

Xiddig dhi igleh hoorshoo

Caddaan lagu hadheeyaay.

Maxaa haybad kugu yaal.

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Djibouti.

Detta är vad en AI säger om Djibouti-flaggan
Djiboutis flagga infördes den 27 april 1977. Den är en symbol för landets enighet och representerar enigheten mellan de tre etniska grupperna. Flaggan är en kombination av tre horisontella ränder i färgerna blått, grönt och rött.
Detta är vad en AI vet om Djibouti-flaggans historia
Djiboutis flagga introducerades 1977 som en symbol för landets självständighet. Den består av tre horisontella ränder i färgerna blått, vitt och grönt. Den övre blåa randen symboliserar självständighet, den mellersta vita randen representerar landets fredlighet och den nedre gröna randen representerar landets natur och resurser. I mitten av flaggan finns en röd triangel, som är en påminnelse om de blodsoffer som gavs för Djiboutis självständighet.
Så här beskriver en AI Djibouti-flaggan
Djiboutis nationalflagga är en panafrikansk flagga som består av två lika stora horisontella ränder. Den övre randen är grön och den nedre randen är vit. I mitten av flaggan finns en röd kvadrat med en vit stjärna i mitten. Stjärnan symboliserar enigheten mellan landets olika etniska grupper. Den representerar också landets hopp, frihet och oberoende.

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.