Flagga för Sydafrika

Flagga Sydafrika, Flagga Sydafrika
Bildförhållande:
2:3
Vexillologisk symbol:
Civil flagga och tjänsteflagga på land, handelsflagga och tjänsteflagga till sjöss.
Land:
Sydafrika
Kapital:
Pretoria
Storlek:
1.223.201 km²
Befolkning:
42.718.530
Kontinent:
Afrika
Språk:
Alla 11 nationella språk är officiella språk: isi Zulu (22,9%), isi Xhosa (17,9%), Afrikaans (14,4%), sePedi (9,2%), engelska (8,6%), seTswana (8,2%), seSotho (7,7%), xiTsonga (4,4%), siSwati (2,5%), tshiVenda (2,2%), isiNdebele (1,5%), övriga språk
Valuta:
Rand (ZAR)
Flaggan antogs den:
26.04.1994

Lyssna på hymnen

Bästsäljare från vår flaggbutik

Flaggbilder får gärna användas. Men ange en länk till www.nationalflaggor.se som källa.
Text med tillstånd av Flaggenlexikon.de

Två lika breda horisontella ränder (röd, blå) skilda åt av en grön mittremsa bildar ett horisontellt "Y" mot flaggstången; "Y" omsluter en svart liksidig triangel med gul kontur; de övriga yttre ytorna av "Y" är konturerade i vitt.

Anthem

Kompositör: Enoch Sontonga, Marthinus Lourens de Villiers Textförfattare: Enoch Sontonga, Cornelius Jacob Langenhoven

Det är vad ChatGPT vet om flaggan för Sydafrika.

Detta är vad en AI säger om Sydafrika-flaggan
Sydafrikas flagga introducerades 1994 och representerar försoningen mellan de olika etniska grupperna i landet. Den består av 6 olika färger som representerar olika delar av Sydafrikas historia och kultur. Flaggan designades av den sydafrikanska designern Fred Brownell.
Detta är vad en AI vet om Sydafrika-flaggans historia
Sydafrikas första nationsflagga introducerades 1928 och bestod av tre ränder i färgerna rött, vitt och blått. Flaggan ändrades 1994 för att markera slutet på apartheidregimen. Sedan dess har flaggan bestått av sex färger som representerar landets olika etniska grupper.
Så här beskriver en AI Sydafrika-flaggan
Sydafrikas nationalflagga består av tre horisontella ränder i färgerna svart, grönt och guld. Den övre randen är svart, den mellersta randen är grön och den nedre randen är guld. I mitten av flaggan finns en blå Y-formad symbol som består av en svart triangel och ett rött band. Denna symbol representerar enigheten mellan de olika befolkningsgrupperna och engagemanget för fred och försoning.

Upptäck något nytt

Slumpmässiga flaggor från vår stora flaggdatabas. Låt oss överraska dig.